Türkiyeİfade ÖzgürlüğüKoronavirüs SalgınıManşet

Koronavirüs paylaşımları sebebiyle 229 kişiye gözaltı

0

İçişleri Bakanlığı, “asılsız ve provokatif koronavirüs” paylaşımı yaptığı iddiasıyla 616 şüphelinin belirlendiğini, bu kişilerden 229’unun gözaltına alındığını açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, son 21 günde “provokatif koronavirüs” paylaşımı yapan 3 bin 576 sosyal medya hesabını inceledi.

Açıklamada “Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıkları internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetlerini yürütmeye devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.

‘FETÖ, PKK ve marjinal gruplar tarafından yapılıyor’

İncelemelere göre paylaşımların, “FETÖ/PDY, PKK/KCK ve marjinal gruplar” tarafından yapıldığı iddia edildi. Soruşturmaların gerekçesi olarak ise paylaşımların şu amaçlarla yapılması gösterildi:

İlgili kurum ve görevlilerce gerekli/yeterli tedbirler alınmadığı, konunun halktan saklandığı yönünde, gerçek dışı görüntü ve ses dosyaları da kullanılarak sosyal medya üzerinden toplumu korku, panik ve endişeye sevk etme, yetkili/sorumlu kuruluşları ve kişileri kamuoyu nezdinde hedef göstermek.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.