Yeşil Gazete TVKoronavirüs SalgınıManşet

[Yeşil Gazete Tv] Afşar Barlas: ABD salgına hazırlıksız yakalandı

0

Yeşil Gazete Tv‘de yayımlanan ve Ümit Şahin, Koray Doğan Urbarlı ve Alev Karakartal tarafından hazırlanan Karantina Günleri programına  New York‘tan konuk olan Dr. Afşar Barlas, ABD’nin koronavirüs salgınıyla mücadelesini anlattı.

Dünya Sağlık Örgütü‘nün bildirdiğine göre, salgının yeni merkezi durumuna gelen ABD’de büyük bir solunum destek cihazı açığı bulunduğunu anlatan Barlas, ABD’nin bu salgına hazırlıksız yakalandığını söyledi.

Memorial Sloan Hastanesi, Kanser Araştırmaları Merkezi‘nde uzman araştırmacı olarak görev yapan Dr. Barlas, virüsün bütün ülkeye hızla yayılması ve ülkenin hazırlıksızlığının temelinde Obama döneminde kurulan Salgın Hastalıklar Kurulu‘nun Başkan Donald Trump tarafından lağvedilmesinin ve ABD Hastalık Kontrol Merkezi‘nin  Çin‘in paylaştığı koronavirüs genetik yapısına ilişkin verileri reddedip kendi testini geliştirmek isterken zaman kaybetmesinin yattığını kaydetti.

Trump’ın başlangıçta hafife almasına karşın, artık ülkede ciddi önlemler alınmaya başlandığına söyleyen Barlas, kasım ayında yapılması planlanan ABD Başkanlık Seçimleri için Trump’un karantina günlerinde de seçim propagandasına devam ettiğini ve popülerliğinin arttığını ancak Demokrat Parti‘nin önde giden adaylarından Joe Biden‘ın ortada fazla görünmediğine dikkat çekti.

You may also like

Comments

Comments are closed.