Koronavirüs SalgınıManşetSağlık

Türkiye’de korona krizi: Toplam vaka 23 bin 934 oldu, 786 kişi iyileşti

0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’deki günlük yeni tip koronavirüs (covid-19) vakalarıyla ilgili bilgileri paylaştı. Buna göre 24 saat içerisinde 76 kişi virüs sebebiyle hayatını kaybetti. Böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 501’e yükseldi.

3 bin 13 kişinin ise koronavirüs testi pozitif çıktı. İlk vaka bildiriminin yapıldığı 11 Mart’tan bu yana toplam vaka sayısı 23 bin 934’e yükselmiş oldu. Dün toplam 484 olan iyileşen hasta sayısı ise bugün 786’ya ulaştı.

Bakan Koca: Yasağa uyan gençlerimize teşekkürler

Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı duyuruda yapılan test sayısıyla ilgili de bilgi vererek “Bugüne kadar yapılan 161.380 testin yüzde 12,18’i son 24 saat içinde gerçekleşti. İyileşen hasta sayımızda önemli artış oldu. Dün toplam 484 olan iyileşen hasta sayımız bugün 786’ya ulaştı. Virüs gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım” dedi.

Bakan Koca, paylaştığı verilere ek olarak “Sokağa çıkma konusunda 20 yaş ve altı için getirilen uygulamada davranışlarıyla örnek olan gençlerimize, çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Sabırlı olursak, hareketli günlerimize erken döneriz” dedi.

Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı önlemler kapsamında 20 yaş altındaki ve 65 yaş üstündeki kişilerin sokağa çıkmaları yasaklanmış durumda. Ayrıca vaka sayısı yüksek 31 ilin giriş çıkışları da özel izne bağlandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.