SağlıkEkonomiKoronavirüs SalgınıManşet

ABD’de korona krizi derinleşiyor: Hastaneler yetersiz, işsizlik rekor seviyede

0

Dünyada koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerden biri olan ABD‘de sağlık ve ekonomi alanında kriz yaşanıyor.

Geçen hafta Dışişleri Bakanlığı’ndan salgına karşı mücadele etmek için sağlık çalışanlarına ABD’ye gelme çağrısı yapılmış ve “ABD’ye gelmek isteyen, özellikle Covid-19’un tedavisi üzerinde çalışan tıp uzmanlarının, vize başvurusunda bulunmak için en yakın elçiliğe veya konsolosluğa ulaşmalarını istiyoruz” denilmişti. Ancak göründüğüne göre ülkenin sağlık personeline olduğu kadar tıbbi malzemeye de ihtiyacı var.

Virüs nedeniyle 6.095 kişinin öldüğü, vaka sayısının 245.373’e ulaştığı ülkede, hastaneler de ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalıyor. Manhattan‘daki Central Park‘ta seyyar hastane kurulurken, pek çok bölgede de spor salonları ve fuar alanları geçici hastaneye dönüştürüldü. Dün de New York Valisi Andrew Cuomo, eyaletteki hastanelerde yalnızca altı gün yetecek kadar solunum cihazı kaldığını duyurdu.

Öte yandan, New York kentinde kalbi duran ve sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen canlandırılamayan hastaların, ambulansla hastaneye götürülmeyeceği açıklandı.

İki haftada on milyon kişi işsiz kaldı

Koronavirüsün etkileri sağlık alanıyla sınırlı değil. Geçen hafta yapılan işsizlik maaşı başvuruları, bir öncekinin iki katına çıkarak toplam 6.6 milyona ulaştı.

Bu sayı ülkede 2000’den bu yana görülmüş en yüksek seviye.

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.