Koronavirüs SalgınıEkonomiManşet

Zorunlu Milli Dayanışma

0

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş (BOTAŞ) işçilerinin maaşlarından 200’er ve 400’er TL kesilerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün açıkladığı Milli Dayanışma Kampanyası’na aktarıldığını açıkladı. .

Cumhuriyet Gazetesi‘nin aktardığına göre, BOTAŞ tarafından işçilere gönderilen SMS’i paylaşan Sertel, kampanyanın gönüllü olmaktan çıktığını ve zorunlu hale getirildiğini ifade etti.

İşçilere gelen SMS’te “Milli Dayanışma Kampanyası 2020 Nisan ayı maaşlarınızdan kapsam dışı personelimizden 400 TL, kapsam içi personelimizden 200 TL olmak üzere kesinti yapılacaktır.” ifadeleri yer alıyor.

CHP’li Sertel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,”Milli Dayanışma Kampanyası gönüllü olmaktan çıktı, zorunlu hale getirildi. BOTAŞ işçilerinin maaşından kapsam dışı personelden 400 TL, kapsam içi personelden 200 TL kesiyorlar. Devlet işçiye vereceğine, işçinin maaşının bir kısmına el koyuyor” dedi.

Yargıtay’dan da zorunlu bağış

Geçtiğimiz ay seçilen yeni Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca da BOTAŞ’daki uygulamanın benzerini devreye soktu. Meslektaşları için duyuru yayınlayan Mehmet Akarca, bağış için hakim ve savcılara 1.000 TL, personele ise 100 TL alt sınır koydu. Akarca, 20 Nisan’a belirlediği ücretlerin yatırılmasını istedi.

Öğretmenlere baskı: Dekontları gönderin

Eğitim-Sen bağış yapmayan öğretmenlerin fişlendiğini belirterek “Kampanya dayatmasını yargıya taşıyacağımızı ilan ediyoruz” diye açıklama yaptı. Sözcü Gazetesi, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz’ün tüm okullara gönderilen yazısına ulaştı. Kendisi de bir maaş bağışlayan Alagöz, gönderdiği yazıda şu ifadeleri kullanıyor:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, yevmiye ile geçimini sürdüren bazı kesimler başta olmak üzere, Coronavirüs(Covit 19) hastalığına karşı alınan tedbirlerden dolayı mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza ilave destek sağlamak amacıyla, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” diyerek, Milli Dayanışma Kampanyası başlatmıştır. Kampanyayla ilgili Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Covid 19 bağış hesap numaraları aşağıda sunulmuş olup, kampanyaya destek olmak amacıyla okul ve kurumlarımızda toplanan yardım paralarının ilgili hesap numaralarına yatırıldığına dair banka dekontlarının müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda gereğini önemle rica ederim.”

‘Mobbingi reddediyoruz’

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Bu denli zor bir süreçte gönüllülük temelli olması gereken bir kampanya üzerinden öğretmenlere, eğitim ve bilim emekçilerine mesajlar yoluyla yapılan baskıyı, mobbingi reddediyoruz. Kamu erkinin görevi baskı yoluyla para toplamak değildir. Meslektaşlarına yönelik yaptığı bu uygulamayı reddediyoruz’’ diye konuştu.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.