ManşetLGBTİ+

Anaokulundan pencereye gökkuşağı resmi asmaya LGBTİ+ uyarısı: Çocukların zihnine kodlamayın

0

Yeni koronavirüs (Covid-19) sebebiyle pek çok imkanı olan kişinin evde kendisine karantina uyguladığı dönemde çocukların yalnız hissetmemesi ve diğer çocukların da evde olduğunu görmesi için pencereye gökkuşağı resmi asma akımı başladı.

Kaos GL’de yer alan habere göre Adapazarı’nda özel bir anaokulu ise Instagram profilinden yaptığı paylaşımla gökkuşağını LGBTİ+ ile ilişkilendirerek velilerine bu akıma katılmama çağrısında bulundu.

‘Yurt dışından gelmiş bir uygulama’

Özel Neva Altınçocuk Anaokulu, gökkuşağı “sembolünün” son beş yılda çocukla ilgili sektörlerin her alanında kullanıldığını ve önceki 20 yılda böyle bir uygulama görülmediğini iddia etti. Okul yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Kıymetli velilerimiz; bu zor süreçte gökkuşağı çizerek camlarımıza asma akımı hızlı bir şekilde yurtdışından ülkemize de gelmiş bulunmaktadır. Bu biz Türk eğitimcilerin almış olduğu bir karar değil yurtdışından kopyalanan bir uygulamadır.

‘Tesadüf değil’

Gökkuşağı ve tek boynuz unicorn sembolleri uzun süredir LGBT gruplarının bayrağı olarak kullanılmaktadır. Gökkuşağı sembolü son beş yıldır çocukla ilgili sektörlerin her alanında karşımıza çıkmaktadır. Ondan önceki geçmiş 20 yılda hiç böyle bir uygulama görülmemektedir. Gökkuşağını kendilerine bayrak yapan grupların varlığı sebebiyle ve her alanda böylesine yoğun bir gökkuşağı temasına maalesef artık tesadüf diyemiyoruz.

Amacımız çocukları gökkuşağından soğutmak değil, gökkuşağının sembolleştirilip çocukların zihnine kodlanmasına bir dur demektir. Biz Özel Neva Altınçocuk Anaokulu olarak bu akımı desteklemiyoruz ve siz değerli velilerimizin duyarlılığına güveniyoruz.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.