Türkiyeİfade ÖzgürlüğüKoronavirüs SalgınıManşet

Koronavirüs uyarısında bulunan HDP’li vekile soruşturma açıldı

0
Fotoğraf: AA

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır’ın bazı ilçe ve mahallelerinde halkı, koronavirüse karşı önlem amacıyla evde kalmaları yönünde anonsla uyaran HDP Milletvekili Remziye Tosun hakkında soruşturma başlattı.

Hükümetin tedbir almadığı ve yetersiz kaldığının söylendiği anonsun sosyal medyada tepki görmesi sonrasında Milletvekili Tosun ve anons yapan kişi “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamasıyla gözaltına alındı.

Başsavcılık, Türk Ceza Kanunu’nun 216’ncı maddesi uyarınca başlattığı soruşturmanın gerekçesini “HDP’li grubun Diyarbakır’ın merkez Sur ve Yenişehir ilçelerindeki bazı mahallelerde yeni tip koronavirüs (covid-19) ile ilgili yaptırdığı anonsta kullanılan bazı ifadeler” olarak açıkladı.

Tosun: Hükümet halkı için tedbir almıyor

Milletvekili Tosun’un Sur ve Yenişehir ilçelerinde ve mahallelerinde yaptığı ve soruşturmaya gerekçe gösterilen anonsta şu ifadeleri kullanmıştı:

Korona virüsü tüm dünyaya yayıldı. Virüsü birbirimizden kapıyoruz. Hastalar bu virüsü etraflarına yayıyorlar. Hükümet halkı için tedbir almıyor. Alınan tedbirler yetersizdir. Ailelerimiz ve halkımız için tedbir almamız, dışarıya çıkmamamız gerekiyor.

Ellerinizi sık sık sabunla yıkayın ve ellerinize kolonya dökün. Birbirimize sarılmamalı ve el ele tutuşmamalıyız. Unutmayın, kendimizi ve halkı korumak bizim elimizdedir. Lütfen evden çıkmayın.

HDP: Halkı uyarmak suç değil görev

HDP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada ise “Halkın evde kalması, tedbirli davranması ve kendisini koruması çağrısını yapan Diyarbakır Milletvekilimiz Remziye Tosun’a yönelik iktidar trolleri tarafından ahlaksızca sürdürülen linç kampanyasını en sert biçimde kınıyoruz. Gerçekleri söylemek, halkı uyarmak suç değil, görevdir” paylaşımında bulundu.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.