GündemKoronavirüs SalgınıManşetYaşam

İstanbul’da 65 yaş üstü 50 bin kişiye gıda kolisi

0

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yeni tip koronavirüs (Covid-9) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında 65 yaş üstü ve maddi durumu iyi olmayan 50 bin kişiye altı  hafta boyunca gıda kolisi yardımı yapılacağını duyurdu.

Yerlikaya uygulama ile ilgili şunları söyledi: “Bu uygulamanın kararlılıkla sürdürülebilmesi salgınla mücadelede çok büyük önem taşıyor. Kronik hastalığı bulunan ve yaşlılarımıza virüs bulaşmasını önlemenin tek yolu vatandaşlarımızın gönüllü olarak karantina uygulamasıdır. 65 yaş ve üstü olan büyüklerimizden maddi durumu iyi olmayan, kronik rahatsızlığı olan evlerinde ihtiyaçlarını karşılayacak yakınları bulunmayan bu vatandaşlarımızın sokağa çıkmadan temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla VEFA Sosyal destek grupları kurduk.”

300 bin koli

Uygulamanın başladığı günden bu yana İstanbul genelinde 39 bin 614 vatandaşın çağrısına cevap verildiğini, 36 bin 301 kişinin taleplerinin yerine getirildiğini açıklayan Vali, “Sosyal ve yardımlaşma dayanışma vakıflarınca belirlenen 65 yaş üstü ve maddi durumu iyi olmayan yaklaşık 50 bin vatandaşımıza düzenli olarak 6 hafta boyunca gıda kolisi ulaştıracağız. Hayırseverlerimizin desteğiyle 300 bin gıda kolisi hazılıyoruz” dedi.

Gıda kolileri, pazartesinden itibaren mobil uygulama firması “Getir” tarafından teslim edilecek.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.