GündemEmekKoronavirüs SalgınıManşet

İnşaat işçilerinin korona isyanı!

0

Korona virüsü ile mücadele kapsamında evden çıkılmaması, fiziki mesafeye dikkat edilmesine yönelik uyarılara rağmen, çalışmak zorunda olan işçilerle ilgili önlemler alınmadığı eleştirilerini doğrulayan bir görüntü daha ortaya çıktı.

İnşaat-İş Sendikası tarafından paylaşılan Emaar şantiyesindeki durumu gösteren videodaki işçiler, “Koronaların üstünden atla” diyerek birbirleriyle şakalaşırken sağlıksız yemekhane koşullarına, “Bir masada dört kişi yemek yiyorlar. Bu adamlar nasıl hastalık kapmasın?” diyerek tepki gösterdi.

“Eve gitsek aç kalırız” diyen işçilere destek veren İnşaat-İş Sendikası da yemekhaneden gelen görüntüler için, “Emaar şantiyesinde olası salgın yayılmasından ve ölümlerden Emaar Tav-Sera yönetimi sorumludur” ifadelerini kullandı.

AKM inşaatında çalışan işçiler iş bıraktı

İstanbul Taksim’de yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında da işçiler dün bir işçinin koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırılması üzerine iş bıraktı. Firma yetkililerinin önlemler alınacak açıklamasının ardından iş başı yapan işçiler ücretli izin uygulanmasını talep ediyor.

DİSK’e bağlı Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) tarafından yapılan açıklamada şantiyelerden işten çıkarma haberlerinin geldiği ve işten çıkarılan işçilerin memleketlerine döndüğünü belirtildi. Bu durumun ciddi risk barındırdığı ifade edilen açıklamada “Eğer önlem alınmaz ve bu şekilde devam ederse koronavirüs salgınını durdurmak bir yana memleketin her tarafına yayılır. Uyarılarımız dikkate alınmalıdır” denildi.

Sendika, sosyal medya hesabı Twitter’dan da şunları söyledi:  “Günlerdir uyarıyoruz sesimizi duyan yok. Önlem alın. AKM Şantiyesinde çalışan bir kardeşimizin hastaneye kaldırılması (test sonucu bekleniyor) üzerine önlem alınmadığı için aralarında üyelerimizin de olduğu işçiler iş bıraktı. Yaygın test yapılıp ücretli izin uygulansın.”

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.