TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

HDP Milletvekili Gergerlioğlu hakkında koronavirüs soruşturması

0

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sincan Ceza İnfaz Kurumu’nda bir tutuklunun koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı yönünde paylaşım yapan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında soruşturma başlattı.

AA’nın haberine göre, sosyal medya hesabı üzerinden Sincan 2 Numaralı L Tipi Kapalı Cezaevinde 70 yaşında bir tutuklunun koronavirüse yakalandığını açıklayan Gergerlioğlu’na “halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak” suçlaması yöneltildi.

İddia: Sincan Cezaevi’nde koronavirüs vakaları görüldü

Gergerlioğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda Sincan Cezaevi’nde C-9 koğuşunda bulunan mahpus Arif Yıldırım’ın şu anda Bilkent Şehir Hastanesi Onkoloji Bölümüne alındığı ve koronavirüs testinin pozitif çıktığını söylemişti. HDP’li milletvekili ayrıca L2’deki revir görevlisi Abuzer isimli kişi de de çıktığını, L2’den dört kişide de semptomların görüldüğünü anlatmıştı.

Savcılıktan yalanlama

Gergerlioğlu’nun sosyal medyadaki paylaşımının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı açıklamada, Sincan Kapalı Cezaevi’ndeki bir tutukluda koronavirüse rastlandığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirmişti.

Açıklamada, kronik rahatsızlığı nedeniyle bir tutuklunun 22 Mart’ta Ankara Şehir Hastanesine sevk edildiği, gerekli test ve tetkiklerinin yaptırıldığı vurgulanmış, “Yazılı basın yayın kuruluşları ve sosyal medyada yer alan paylaşım ve iddialar asılsızdır” denilmişti.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.