Hayvan HaklarıKoronavirüs SalgınıManşet

#Evdekal, duyarsız kalma: Her kapının önüne bir kap su bir kap mama

0

Kampanya kapsamında hazırlanan ve ünlü isimlerin çağrı yaptığı video ile insanların sokaklardan çekilmesi nedeniyle hayvanların aç kalabileceği belirtilerek, her kapının önünde bir kap su bir kap mama bırakılması isteniyor.

HAYTAP: Evcil hayvanlarınızdan vazgeçmeyin

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Eskişehir İl Temsilcisi Ayten Tutkun da yeni tip korona virüsü salgınının evcil hayvanlardan da bulaşabildiğine dair sosyal medyadaki asılsız söylemlerden etkilenen hayvanseverlerin, sahiplendikleri hayvanları barınaklara bırakma talebinin arttığını dile getirerek, “Bu söylemlere inanmayın. Evcil hayvanlarınızdan vazgeçmeyin” dedi.

Virüsün, Türkiye’de de görülmesinin ardından, birçok hayvanseveri tedirgin eden mesajları yayınlayanların suç işlediğini dile getiren Tutkun şunları söyledi:

Koronavirüs, insandan insana bulaşıyor. Köpek ya da kedilerden insanlara bulaşması söz konusu değil. Kedi ve köpeklerle birlikte yaşayan insanların bağışıklık sistemlerinin daha güçlü olduğuna dair birçok araştırmanın olduğuna dikkat çeken uzmanlar, koronavirüs ile mücadelede güçlü bağışıklığın önemini de hatırlatıyor. O yüzden evinizdeki hayvanlardan zarar geleceği yanılgısına kapılmayın lütfen”

Özellikle kafeterya ve restoranların geçici süreyle kapatılmasının ardından sokak hayvanları için besin bulmakta güçlük çekildiğini vurgulayan Tutkun da “Bu zor günlerde onları da unutmayalım” diyerek kapı önlerine su ve mama konulmasını istedi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.