TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

Uzaktan eğitimdeki idam animasyonunu hazırlayanlara soruşturma başlatıldı

0

Milli Eğitim Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle başlatılan uzaktan eğitimin ilk gününde öğrencilere eski Başbakan Adnan Menderes’in idam sahnesinin animasyon olarak izletilmesine ilişkin soruşturma başlattı.

TRT-Eba TV‘nin ortaokul öğrencilerine yönelik ders görüntülerinde 27 Mayıs Darbesi‘nin ardından Yassıada yargılamaları sonrası idam edilen Başbakan Adnan Menderes‘in idam görüntüleri detaylıca izletilmişti. Görüntüler büyük bir tepkiye yol açmıştı.

Bakan Selçuk: Görüntüleri ben de onaylamıyorum

Konu ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir haftada üç yeni kanal kurup içeriklerini hazırlamak için ekibiyle büyük bir gayret göstererek çalıştıklarını, söz konusu etkinlik görüntülerini güvendiği için denetleme ihtiyacı duymadığı ekibin hazırladığını belirtti.

Selçuk, “Etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum. Nasıl ki okullarımızdaki içeriklere hassasiyet gösteriyorsak, yayınlara da göstereceğiz” dedi.

Bakan Selçuk’un talimatı üzerine yayının hazırlanmasında ve yayınlanmasında sorumlu görevliler hakkında soruşturma başlatıldı. Ayrıca, uzaktan eğitim ders içeriklerinin kontrol sürecinde bundan sonra daha hassas inceleme yapılması yönünde tedbirler alındığı bildirildi.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.