ManşetGündemKoronavirüs SalgınıSağlık

Greta Thunberg: Koronavirüs kapmış olabilirim

0

İklim aktivisti, İsveçli Greta Thunberg, koronavirüse yakalanmış olabileceğini açıkladı. Oyuncu olan babası Svante Thunberg ile kısa süre önce trenle yaptıkları Avrupa gezisinden sonra bazı hafif belirtileri gösterdiğini anlatan 17 yaşındaki aktivist, muhtemelen virüsü kaptığını belirtti.

Thunberg, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsveç’te durumu acil olmayan kişilerin test yaptıramadığını, bu nedenle kesin sonucu bilmediğini belirtse de, “Semptomlar ve koşullar bir arada düşünüldüğünde, Covid-19 kapmış olmam son derece muhtemel” ifadelerini kullandı.

Akranlarına çağrı: Evden çıkmayın

Son iki haftadır kendisini evde izole ettiğini belirten Greta Thunberg, babasının ateş dahil ağır semptomlar gösterdiğini, kendisinin ise iyileştiğini belirtti. Greta, bir genç olarak hastalığı çok hafif atlattığını söyleyip akranlarına evde kalma çağrısı yaptı.

“Ben neredeyse hasta hissetmedim. Geçirdiğim son soğuk algınlığı bundan daha ağırdı!” diyen genç aktivist şöyle devam etti:  “Eşzamanlı olarak bir başkasında virüs olmasaydı, hiçbir şeyden şüphelenmeyebilirdim bile. Sadece sıradışı bir yorgunluk ve biraz öksürük derdim. Ve durumu bu kadar tehlikeli hale getiren şey bu… Biz risk grubunda olmayanlar çok büyük bir sorumluluğu var. Bizim davranışlarımız, birçok başka kişi için ölümle yaşam arasındaki fark olabilir.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.