Koronavirüs SalgınıGündemManşetSağlık

Sağlık çalışanlarına alkışlı destek ve teşekkür…

0

Dünyanın pek çok ülkesinde koronavirüse karşı büyük bir savaş veren sağlık çalışanlarına destek vermek ve minnetlerini ifade etmek üzere, onları bulundukları yerlerden alkışlama eylemine Türkiye de katıldı. Gündüz saatlerinde TBMM’e düzenlenen koronavirüs konulu oturumda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık emekçilerine teşekkür etmiş ve milletvekillerine alkışlatmıştı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaşların başlattığı kampanya ise büyük ilgi gördü.

Saat 21.00’de başlatılan kampanya kapsamında, çok sayıda ilde, evlerinin balkonları ve camlarına çıkan vatandaşlar sağlık çalışanlarını alkışladı; ıslık ve müziklerle desteklerini gösterdi. . “Saat 21.00” başlığı da Twitter’da en çok paylaşım yapılan gündem maddeleri arasında yer aldı.

Fahrettin Koca da, saat 20.59’da Twitter hesabından “ALKIŞLAYALIM! NE KADAR ALKIŞLASAK AZDIR! Bugün saat 14’te Meclis’teki konuşmamda milletimin temsilcilerini özverili Sağlık Çalışanlarımızı alkışlamaya davet ettim. Şimdi tam 21.00’da milletimizi, bu alkış sesini Türkiye çapında, balkonlardan yükseltmeye davet ediyorum” paylaşımını yaptı.

Fotoğraf: Halil Sağırkaya/AA

Eyleme, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demir Grup Sivaspor ve Anadolu Efes Spor Kulübünün yanı sıra sanatçılar da sosyal medya hesaplarından destek verdi.

Fotoğraf: Şebnem Coşkun/AA.

Anadolu Ajansı, Adana, Ankara, Antalya, Batman, Edirne, Erzurum, Kırklareli, Trabzon, İzmir, Manisa, Kırıkkale, Denizli, Uşak, Sakarya, Karabük, Kayseri, Sivas, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Çanakkale, Malatya, Bitlis, Çorum, Kastamonu, Mardin, Siirt, Batman, Muğla, Konya, Diyarbakır, Elazığ, Burdur ve Kahramanmaraş’ta vatandaşların alkışlar ve evlerinin ışıklarını açıp kapatarak etkinliğe katıldığını bildirdi. .

Fahrettin Koca, destek eyleminin ardından Twitter hesabından ikinci bir paylaşım yaptı. Sağlık çalışanlarının üç gün alkışlanması isteyen Koca, paylaşımında “SAAT 21.00 ALKIŞI İÇİN SAĞ OL TÜRKİYE! Şehir şehir, ev ev çağrımıza uydun. Özverili sağlık çalışanlarımıza alkışınla güç verdin. Yarın, ertesi gün aynı saatte minnettarlığımızın sesi tekrar duyulsun! ÜST ÜSTE ÜÇ GÜN ALKIŞLAYALIM!” ifadelerine yer verdi.

İtalya, İspanya ve Yunanistan’da geçen haftalarda vatandaşlar benzer eylemlerle sağlık çalışanlarına şükranlarını ifade etmişti. Fransa’nın başkenti Paris’te de salı akşamı saat 20’de vatandaşlar doktorlar ve sağlık çalışanları için alkış eylemi yaptı.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.