GündemKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

‘Korona affı’ geliyor

0
Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Muş, infaz yasasıyla ilgili düzenlemenin önümüzdeki günlerde meclis gündeminde olacağını açıkladı. Düzenlemeyle, cezaevlerinin yüzde 50 oranında boşaltılması hedefleniyor.

Yeni düzenlemede “cinsel suçlar, kasten adam öldürmek, uyuşturucu madde ticareti, örgütlü suçlar ile terör suçlarını” işleyenlerin kapsam dışı bırakılması kararlaştırıldı.

Ankara’da siyaset çevrelerinde infaz düzenlemesine muhalefetin de tepki göstermeyeceği ve düzenlemenin gecikmeksizin hayata geçirileceği değerlendirmeleri yapılıyor.

Haberin var mı İnisiyatifi: Gazetecileri serbest bırakın

Geçtiğimiz hafta gazeteciler tarafından kurulan Haberin Var mı İnisiyatifi de koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tutuklu bulunan gazeteciler başta olmak üzere, hasta ve risk altında bulunan mahkumların serbest bırakılmasını istedi.

Yayınladıkları video ile cezaevi koşullarının yetersizliğini vurgulayan inisiyatif, “İçinde yüzden fazla gazetecinin, pek çok siyasetçinin, öğrencinin de bulunduğu hapishanelerin doluluk oranı kapasitenin çok üzerinde. Bazı cezaevlerinde karantina koğuşları için hazırlıkların başladığı, transferlerin yapıldığı koğuşlarda ise kişi sayısının ciddi rakamlara ulaştığı söyleniyor” dedi.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.