Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Eski Kara Kuvvetleri Komutanı koronavirüsten öldü, toplam can kaybı üçe çıktı

0

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, zatürre teşhisiyle yatırıldığı hastanede hayatını kaybeden eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın koronavirüs sebebiyle öldüğünü açıkladı.

Daha önce eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman’ın koronavirüs şüphesiyle öldüğü iddiaları yakınları tarafından testin negatif çıktığı söylenerek yalanlanmıştı.

Yapılan açıklamada, 11 Mart’ta nefes darlığı başlayan Aytaç Yalman’ın hipertansiyonu dışında ek hastalığı olmadığı belirtildi. 16 Mart’ta durumunun kötüleşmesiyle hastaneye giden Aytaç, burada hayatını kaybetti. Başhekimlik, Aytaç Yalman’ın eşinin de Koronavirüs tedavisi gördüğünü duyurdu.

Öztürk: Kimseye haber vermeden defnedildi

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk KRT’de katıldığı programda Yalman’ın korona nedeniyle hayatını kaybettiğini iddia etmişti. Normalde oldukça sağlıklı olan Yalmanı’ın spor yaparak nefes darlığı çekmesi üzerine hastaneye kaldırıldığını söyleyen Öztürk olayı şu şekilde aktarmıştı:

Özel hastanede yapılan ilk tetkiklerden sonra ‘komutanım burada biz bu işi yapamayız, sizin başka bir hastaneye gitmeniz gerekir diyorlar. Geçmişte adı GATA olan hastaneye sevk ediliyor. Orada ilk tetkikler malum rahatsızlıktan, malum virüs olduğu ifade ediliyor. Komutan Pazar günü kendini iyi hissederek evine gitmek istiyor. Fakat birkaç saat sonra hayata veda ediyor.

Buraya kadar tamam, bir komutanın nasıl defnedildiğini iyi kötü biliyoruz. Hastaneden hemen oradan doğrudan alınıp, mezarlığa annesinin yanına götürülmesi, yani hiçbir tören yapılmadan, askeri arkadaşlarına bile bilgi verilmeden böyle bir olay gerçekleşiyor.

Sağlık Bakanı doğruladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 16 Mart’ı 17 Mart’a bağlayan gece yaptığı açıklamada vaka sayısının 47’ye yükseldiğini, herhangi bir ölümün ise yaşanmadığını söylemişti.  17 Mart gecesi yaptığı açıklamada ise Koca, vaka sayısının 98’e ulaştığını ve virüs sebebiyle ilk kez bir kişinin öldüğünü duyurmuştu.

Ahmet Yalman’ın ölümünün duyulmasının ardından TBMM’de açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ölen sayısının üçe çıktığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Paşamızın vefatıyla ilgili. Net ifade etmek istiyorum. 4 gün önce eski GATA denilen hastanemize müracaat ediliyor. Gelir gelmez karantinaya alınıyor. Yaklaşık 6 saat sonra da hasta kabul ediliyor. O dönemde yapılan test negatif çıkıyor. Fakat klinik bulgusu, özellikle giderek yaygınlaşınca KOAH olmasına rağmen şüpheli olabilir düşüncesiyle çevresi taranıyor. Bu taramada eşi dahil pozitif çıkanlar oldu.

Böyle bir vakada paşta negatif, pozitif olur mu, olabilir. Başta pozitif olup ve yoğun bakımda yatan, 3 gün sonra negatif olan, 7 gün sonra negatif olan vakamız da var. Aytaç Yalman’la birlikte hayatını kaybeden vaka sayımız 3 kişi oldu. Bu taramaları ve testleri çok yoğunlaştırmış olacağız.

You may also like

Comments

Comments are closed.