SporKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

Salgın spor dünyasını da vurdu: Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçları ertelendi

0

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, spor organizasyonlarını da büyük ölçüde etkiledi. Avrupa’da birçok lig erteleme kararı aldı.

13 Mart itibarıyla ilan edilen ertelemeler şöyle:

  • UEFA, önümüzdeki hafta oynanacak Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının ertelendiğini açıkladı. .

  • İngiltere Premier Lig, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 4 Nisan’a kadar ertelendi.
  • Fransa Ligue 1 ve Ligue 2, süresiz olarak askıya alındı.
  • Almanya Bundesliga’da açlar 2 Nisan’a kadar tatiledildi. Bundesliga yönetimi, bu hafta sonunda oynanacak tüm maçların oynanacağını ve salı günü itibarıyla bu kararın aktif edileceğini açıkladı.
  • Türkiye Futbol Federasyonu, Gelişim Liglerini (U19, U17, U16, U15, U14)  erteledi.
  • Türkiye Basketbol Federasyonu, Basketbol Gençler Ligi maçlarının, henüz başlamayan altyapı şampiyonaları, 12 DABO faaliyetleri ve Yerel Lig müsabakalarını ertelediğini duyurdu.
  • Everton‘da bir oyuncuda koronavirüs şüphesi çıkmasının ardından bütün takım ve teknik ekip karantinaya alındı.
  • Chelsea’nin genç oyuncusu Hudson Odoi’nin koronavirüs testi pozitif çıktı. Odoi, Premier League’de corona virüs testi pozitif çıkan ilk oyuncu oldu.
  • Galatasaray Kulübü, lig maçlarının seyircisiz oynanması yerine, ilk etapta 15 gün ya da 1 ay süreyle ertelenmesi görüşünde olduğunu duyurdu.
  • Elektrikli otomobillerin yarıştığı 2020 Formula E Şampiyonası, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle geçici bir süreliğine askıya alındı.
Koronavirüs salgınıyla dalga geçmek için katıldığı basın toplantısındaki tüm mikrofon, telefon ve kayıt cihazlarına dokunan ancak sonra test sonucu pozitif çıkan NBA takımlarından Utah Jazz oyuncusu Rudy Gobert ise virüsün yayılmasına etki ettiği için özür diledi. Gobert, “Mazeretim yok, duyarsızdım. Umarım hikâyem herkese bu konuyu ciddiye alması için uyarı olur” dedi.

Ülkedeki koronvirüs nedeniyle NBA maçları askıya alınmıştı.

Eurohoops. net sitesine göre, Fransız basketbolcu, şu ifadeleri kullandı:

“Son 24 saatte bana desteklerini ve endişelerini bildiren herkese teşekkür etmek istiyorum. Teşhis konulduğundan beri çok farklı duygular içerisindeyim. Korku, kaygı ve utanç. İlk ve en önemli şey şu ki, tehlikeye attığım insanlardan  herkesin önünde özür diliyorum. O zamanlar virüsün bana bulaştığı hakkında en ufak bir fikrim yoktu. Mazeretim yok, duyarsızdım. Umarım benim hikâyem herkese bu konuyu ciddiye alma noktasında bir uyarı olur.”

Kendisine iyi bakıldığını söyleyen Gobert, “Tamamen iyileşmiş biçimde döneceğim. Tüm desteğiniz için tekrardan teşekkürler. Herkesi sağlıklı olmaya, güvende kalmaya davet ediyorum” dedi

 

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.