Kazdağları GünlüğüManşet

Çanakkale’den kömür mücadelesine destek çağrısı

0

Çanakkale’de faal olarak çalışan beş kömürlü santralin yanı sıra planlanan çok sayıda santral olduğuna dikkat çeken Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, kömür karşıtı mücadelelerini büyütmek için kampanya başlattı. ‘Kömürlü Termik Santrallere Karşı Birlikte Daha Güçlü’ projesi kapsamında başlatılan ‘Çanakkale Kömürden Geçilmez’ başlıklı kampanyada kömüre boğulan bölge için dayanışma gösterilmesi istendi.

Dernekten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

İklim krizine, insan sağlığına, toprak, su ve hava kirliliğine karşı yerin altında bırakmamız gereken fosil yakıtların halen işletiliyor olması şu an yerel ve küresel ölçekte yaşadığımız krizi beslemektedir.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği olarak yerel, ulusal ve küresel ölçekte kömür karşıtı mücadelenin bir parçasıyız. Bu bağlamda Çanakkale Kömürden Geçilmez diyerek gündeme getirmeyi, tartışmaya açılmasını, eylemlilik ve politika üretilmesini istediğimiz belli başlı konular bulunmaktadır.”

Dernek Çanakkale’deki doğa tahribatını da bir videoyla gözler önüne serdi:

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği’nin, adil dönüşüm, hava kirliliği, sağlık, kömür finansmanı konularında ürettiği içerikler www.kazdagim.com; Çanakkale’deki aktif/planlanan kömürlü termik santralleri ve bunlara karşı yürütülen mücadele de http://www.kazdagim.com/interaktif-harita/ üzerinden takip edilebilir.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.