EnerjiManşet

Güneş Enerjisi Kooperatifi kuran kadınlar, yılın ‘enerjik kadını’ seçildi

0

Enerji Ekonomisi Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Yılın Enerjik Kadını’ ödülünün bu yılki kazananı Türkiye’nin ilke enerji kooperatiflerinden biri olan Troya Enerji Kooperatifi’ni kuran üç kadın girişimci oldu.

EED Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, jürinin bu yıl Derya Nazan Ünverir, Dilek Özsoy Çakılcıoğlu, Filiz Kırçın Kaya’yı ödüllendirdiğini açıkladı. Üç ismin uzun süreli ve oldukça meşakkatli bir sürecin ardından Türkiye’de ‘Enerji Kooperatifi’ kuran ilk isimlerden olduğunu anlatan Prof. Dr. Kumbaroğlu, “Yenilenebilir enerjinin dünya genelinde bu denli önemsendiği bir dönemde kendi çabalarıyla bu işi kooperatif noktasına çıkarabilmek için kolları sıvayan ve önlerine çıkan tüm zorlukları bir bir aşarak hedeflerini gerçekleştiren üç ismi özel ödüle layık gördük” diye konuştu.

Ödüller, 9 Nisan 2020 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenecek Enerji ve Sürdürülebilirlik Sempozyumu’nda verilecek.

Mevzuatı değiştirmeyi başardılar

Yönetim kurulu tamamen kadınlardan oluşan Troya Enerji Kooperatifi, 2012’de başlayan yolculuğunda gerçekleştirilen çalışmalar  sonucunda, 2016 yılında ilk kez yönetmelikte yer almayı başardı. Yenilenebilir enerji ve kooperatifler konusundaki bilgi boşluğunu doldurmak amacıyla enerji kooperatifi kuruluşunu adım adım gösteren bir kitap da hazırlayan kooperatif yönetimi, aynı dönemde İngiltere’deki enerji kooperatifleri deneyimlerini gösteren çeviri bir kitabı da Türkçe olarak yayınlattı.

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.