DünyaManşet

Yunanistan’da göçmenlerle dayanışma yürüyüşü

0
Fotoğraf: lolos Marios

Yunanistan’ın başkenti Atina’da, sokağa çıkan binlerce kişi göçmen ve mültecilerle destek yürüyüşü gerçekleştirdi. Göstericiler, “Birlikte yaşayabiliriz. Sömürü, savaş, milliyetçilik ve ırkçılığa karşı birlikte savaşabiliriz” mesajını verdi.

‘Sınırları açın barikatları yıkın’

AA’da yer alan habere göre Atina’da bir araya gelen göstericiler, “Sınırları Açın Barikatları Yıkın” yazılı pankartı arkasında toplandı. Grup, hükümetin sınırdaki mültecilere karşı sert tutumunu da eleştirdi.

Fotoğraf: lolos Marios

Kent merkezindeki Atina Üniversitesi önünde toplanan binlerce kişi, Avrupa Birliği’nin mülteci politikasını eleştiren sloganlar atarak Sintagma Meydanı’nda bulunan Parlamentonun önüne kadar yürüdü. Eylem sırasında, “Yunanlar ve yabancılar birlikte çalışabiliriz”, “Kale Avrupa’ya hayır” ve “Faşizme ölüm” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler olaysız dağıldı.

Ne olmuştu?

Türkiye’nin 28 Şubat’ta Avrupa’ya gitmek isteyen mültecilere engel olunmayacağı yönündeki açıklaması üzerine binlerce mülteci İstanbul’dan ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Yunanistan ve Bulgaristan ile sınır kapısı bulunan Edirne iline gelmişti. Deniz yoluyla Midilli Adası’na geçmek isteyen mülteci ve göçmenler ise Ayvalık, Dikili gibi sahil kentlerine geçmişti.

Yunanistan yetkilileri düzensiz geçişleri durdurmak için art arda açıklama yaparken, sınırdaki Yunanistan özel güvenliği de göçmenlere ve mültecilere biber gazı ve plastik mermilerle müdahalede bulunmuştu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.