SağlıkDünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Havacılık sektöründe koronavirüsten iflas eden ilk şirket Flybe oldu

0

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen sektörlerden olan havacılıkta, ilk iflas haberi geldi. Önceki yıl Avrupa’nın en büyük bağımsız bölgesel hava yolu şirketi olan ve 110 milyon sterlinlik yatırımla geçen yıl Connect Airways tarafından satın alınan Flybe firması iflas ettiğini duyurdu.

Alman hava yolu devi Lufthansa, ise filosunun beşte bir oranda azaltarak 150 uçağını yere indirme kararı aldı. Açıklamayala birlikte 19 Mart’ta ilk çeyrek gelirlerini açıklayacak şirketin hisseleri sert bir düşüş yaşadı. Yılbaşından itibaren gerçekleşen kayıp yüzde 27’ye ulaştı.

Pek çok İtalya uçağı uçmayacak

Alman şirket, daha önce yaptığı açıklamada 24 Nisan tarihine kadar Çin uçuşlarını, 30 Nisan tarihine kadar da Tahran uçuşlarını askıya aldığını açıklamıştı. Şirket, virüsün Avrupa’da etkili olmaya başladığı İtalya seferlerini yapan pek çok uçak da uçmayacak.

THY uçağında koronavirüs vakası

Uçuş yasakları, henüz resmi koronavirüs vakası tespit edilmeyen Türkiye’de de etkili oluyor. Virüsün en çok yayılma gösterdiği Çin, İtalya, Güney Kore ve Irak gibi ülkelere gidiş-geliş 29 Şubat’tan itibaren tüm yolcu uçakları için durdurulmuş durumda.

Singapur Ulaştırma Bakanlığı, 3 Mart’ta Türkiye üzerinden gelen Türk Hava Yolları’na ait uçakta bir yolcunun koronovirüs testinin pozitif çıktığını açıklamıştı. Singapurlu yetkililer, bir yolcuda yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilen Türk Hava Yolları’na ait uçağın yolcusuz bir şekilde İstanbul’a geri gönderildiğini açıkladı. Yolcunun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmadığı öğrenildi.

53 bin kişi iyileşti

Güncel bir şekilde koronavirüs takibi yapan Worldometer’in aktardığı bilgiye göre Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ölümcül koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 287 olurken, vaka sayısı 95 bin 610 oldu. Bu kişilerden 53 bin 707’si iyileşti, altı bin 420 kişinin ise durumunun kritik olduğu söyleniyor.

 

 

 

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.