KadınManşet

Las Tesis protestosunda gözaltına alınan kadınlara dava açıldı

0
Fotoğraf: Aktivist Kamera

İstanbul Kadıköy‘de 8 Aralık 2019’da Şilili kadınların erkek şiddetini protesto ettiği Las Tesis danslı eylemini yapan ve gözaltına alınan kadınlar hakkında dava açıldı.

Dava gerekçesi olarak ise “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” suçu gösterildi. Dava açılan altı kadının altı aydan üç yıla kadar hapsi isteniyor.

Dans etmeye müdahale

Kadıköy Beşiktaş İskelesi önünde bir araya gelen yüzlerce kadın “Suç bende değil her neredeysem, ne giydiysem suç bende değil” sözleriyle danslı bir protesto gerçekleştirmişti.

Polis müdahalesinin yaşandığı eylemde, Ayşen Kavas, Fidan Ataselim, Nisa Kör, Seda Elhan Barbaros, Sevda Yeniköylü ve Yaprak Okatalı gözaltına alınmıştı. Kadınlar daha sonra adli kontrol ile serbest bırakılmışlardı.

‘Uyarıya rağmen dağıladılar’

İstanbul Anadolu Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede dava gerekçesi olarak “Etkinliği yönlendiren şüpheliler Ayşen Ece Kavas ve Fidan Ataselim’e bildirinin içeriğinde suç unsuru olabileceği ve dağıtımının durdurulması gerektiği”söylenmesine rağmen “grubun müzik eşliğinde aslen İspanyolca olan ve Türkçe’ye tercüme edilmiş bildirilerdeki şarkıyı söylemeye başladığı sırada kolluk tarafından üç defa dağılmaları yönünde uyarıldığı, yasal uyarılara rağmen grubun dağılmaması” gösterildi.

Kadıköy’de gözaltına alınan altı kadının  altı aydan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.