Kanal İstanbulEkolojiManşet

Kanal İstanbul’a karşı insan zinciri bu kez Bakırköy’de

0

Kanal İstanbul projesine karşı gelen kurum ve bireylerin bir araya gelerek oluşturduğu Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu 29 Şubat Cumartesi günü Bakırköy’de yapılacak insan zinciri eylemine çağrıda bulundu.  Eyleme katılmak isteyenler 14.30’da Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda bir araya gelecek.

‘İstanbul’un her yerindeyiz’

Koordinasyon daha önce Küçükçekmece Gölü olarak da bilinen Küçükçekmece Lagünü etrafında kilometrelerce uzanan insan zinciri oluşturmuştu. Binlerce kişinin katıldığı eylemde projenin balıkların üreme alanı olan ve dünyanın sayılı lagünleri arasında yer alan Küçükçekmece Lagünü’nü yok edeceği belirtilmişti.

Sonraki insan zinciri eylemlerinin durağı ise Kadıköy olmuştu. Burada bir araya gelen Kanal İstanbul karşıtları meşaleli bir insan zinciri oluşturmuştu. Bu sefer Bakırköy’de düzenlenecek insan zincirinin çağrısı şu şekilde:

Ya Kanal Ya İstanbul diyenler, Kuzey Ormanları, su havzası, tarım alanları yok olmasın diyenler Bakırköy’de insan zincirinde buluşuyor. İstanbul’un her yerindeyiz. Katıl durduralım, insan zincirlerimizi büyütelim.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.