KentManşetTürkiye

Taksim Meydanı’ndaki Kavuşma Durağı kaldırılıyor

0
Fotoğraf: İstanbul Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 652 bin liraya Taksim Meydanı’nda kurulan Kavuşma Durağı’nın İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından verilen karar sonucunda söküm işlemlerine başlandı.

İstanbul Meydanlarına Kavuşuyor projesi kapsamında Meydan’a yerleştirilen yapının ana teması “kavuşma” olarak belirlenmişti. Alanın sergi, konser ve benzeri etkinlikler için kullanılması öngörülüyordu.

Bandista konserine engel

Cumartesi günü Kanal İstanbul projesine karşı çıkan birey ve kurumların oluşturduğu Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu tarafından Kavuşma Durağı’nda düzenlenen Bandista konseri ve akabinde gerçekleştirilecek forumu polis engellemişti. Yapının etrafını çeviren polisler etkinliğin gerçekleşeceği alana giriş çıkışları yasaklamıştı.

İmamoğlu: Elbet bir gün buluşacağız

Sonrasında ise İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu yapının kaldırılması yönünde kararını açıklamıştı.  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitter üzerinden yaptığı videolu paylaşımda “#KavuşmaDurağı’nın Taksim mesaisi bugün sona eriyor. Kavuşmak güzeldir. Elbet bir gün buluşacağız. Çok yakında…” dedi.

 

 

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.