İklim KriziEkolojiManşet

Yeni keşfedilen salyangoz türüne Greta Thunberg’in ismi verildi

0

Daha önce yeni keşfedilen, 1 milimetre boyunda ve iki anteni bulunan bir böcek türüne Greta Thunberg’in isminin verilmesinin ardından İsveçli iklim aktivistinin ismi bu sefer de yeni keşfedilen bir salyangoz türüne verildi.

Brunei’de keşfedilen Kuala Belalong yağmur ormanlarında bulunan ve 2 milimetre uzunluğunda ve 1 milimetre genişliğindeki yeşil-kahverengi salyangozun ismi ‘Craspedotropis gretathunberga’ oldu. Bilim insanları bu türün, iklim ve sıcaklık değişikliklerine karşı bir hayli hassas olduğunu belirtti.

Sputnik News’de yer alan habere göre araştırmacılar, “Bu salyangoza Greta Thunberg’in adını vermek, onun neslinin, kendi yaratmadıkları sorunları çözme konusunda sorumlu olduklarını kabul etme yolumuzdu. Ayrıca her nesilden insanların yardım etmek için ona katılmasına dair verdiği bir sözdü” dedi. Türün sınıflandırılmasıyla iliği detaylar dün Biodiversity Data Journal adlı dergide yayımlandı.

Böceğe de adı verilmişti

Daha önce de yeni keşfedilen, 1 milimetre boyunda ve iki anteni bulunan bir böcek türüne iklim eylemlerine ilham vermesi için Greta Thunberg’in adı verilmişti. Londra’daki Ulusal Tarih Müzesi’nde görevli bilim insanı Dr. Michael Darby, “Greta’nın çevre için yaptıklarından o kadar çok etkileniyorum ki onun adını vermek istedim” demişti.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.