DünyaManşet

Rusya’dan Türkiye’ye: Teröristlere destek vermeyi bırakın

0

Rusya Savunma Bakanlığı, İdlib’de, Suriye ordusunun hava saldırısı sonucunda iki askerin hayatını kaybetmesi, beş askerin de yaralanması sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye’yi Suriye ordusuna karşı savaşan militanlara topçu desteği sağlamakla’suçladı. Rusya’nın açıklamasında, “Türkiye teröristlere desteği bırakmalı” denildi.

Reuters’in haberine göre Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

Militanların bölgedeki eylemleri, Türk silahlı Kuvvetleri’nin topçu ateşiyle desteklenmiştir. Bu da teröristlere Suriye ordusunun savunma hatlarını yarıp geçmesine imkan sağlamıştır.

Militanların Suriye topraklarının içlerine doğru hareket etmelerini önlemek için Rus Su-25 savaş uçakları hava saldırıları düzenlemekte ve silahlı militan grupları vurmaktadır.

Böylece Suriye silahlı kuvvetleri saldırıları başarılı şekilde püskürtecektir.”

DW Türkçe’nin aktardığına göre de, Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, “Türk tarafını (yeni) olaylardan kaçınmak için, teröristlerin eylemlerine yönelik desteğini ve onlara silah vermeyi bırakmaya davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı: Bu isyancılara verilen ilk destek değil

Rusya’nın açıklamasına göre, Türk topçularının Suriye hükümet güçlerinin mevzilerini bombaladığının tespit edilmesi üzerine durum Ankara’ya bildirildi. Rusya ayrıca, Türk topçusunun söz konusu ateşinde dört Suriye askerinin yaralandığını belirtti.

DW, Bakanlığın, “Bu, Türkiye’nin isyancı savaşçılara destek verdiği ilk vaka değil” ifadesini kullandığını da iletti.

Rus RİA Novosti AJansı ise Rusya Savunma Bakanlığı’nın “Ankara’yla temasa geçilerek, Türkiye’nin silahlı örgütlere verdiği desteği durdurmasını istediği ve bunun ardından Türkiye’nin topçu ateşini durdurduğunu” bildirdi. Rusya’nın açıklamasında ayrıca, büyük kalibreli makineli silahlarla donatılmış bir tank, altı zırhlı araç ve beş kamyonun imha edildiği vurgulandı.

İdlib’de, Suriye ordusunun saldırısı sonucunda iki asker hayatını kaybetmiş, beş asker de yaralanmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.