Kanal İstanbulEkolojiManşet

Demirtaş’tan Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu’na dayanışma mesajı

0

Üç yılı aşkın bir süredir tutuklu bulunan eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Kanal İstanbul projesine karşı çıkan birey ve kurumların oluşturduğu Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu için bir dayanışma mesajı iletti.

Demirtaş, “Doğayı savunmak insanı savunmaktır. Rant uğruna canlıların yaşam alanlarının talan edilmesine hiç kimsenin gönlü razı olmamalı” dedi. Demirtaş’ın el yazısıyla kaleme alınan metin şu şekilde:

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu’na,

İnsan doğanın tek sahibi ve patronu değil bir parçasıdır. Doğayı savunmak insanı savunmaktır. Rant uğruna canlıların yaşam alanlarının talan edilmesine hiç kimsenin gönlü razı olmamalı.

İstanbul kimsenin ‘malı’ değil; insanlığın, medeniyetin ortak değeridir. Bu anlayışla herkesin doğaya ve kültüre sahip çıkması onurlu bir tutumdur. Bu vesileyle sizleri kutluyor, başarı ve dayanışma dileklerimi iletiyorum.

‘Tutuklu olarak yaşamı savunanlara selam olsun’

Demirtaş’ın mesajını Koordinasyon sosyal medyada yayınladığı bir mesaj ile paylaştı. Paylaşımda “Selam Olsun Sayın Demirtaş, bu güzel destek mesajı için sonsuz teşekkürler. Rant uğruna canlıların yaşam alanlarının talan edilmesine gönlü razı olmayanlar  #yakanalyaistanbul diyerek bir aradayız.  Haksız, hukuksuz bir şekilde tutuklu tüm yaşamı savunanlara selam olsun” ifadeleri kullanıldı.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.