KadınManşet

Ceren Damar davasında ağırlaştırılmış müebbet kararı

0

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel‘in kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülmesi üzerine açılan davanın karar duruşması bugün görüldü.

Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık hakkında “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Hikmet, aynı zamanda “ruhsatsız silah bulundurmak” suçundan bir yıl, “silahla tehdit” suçundan da iki yıl hapis cezası aldı. Cezalarda indirim uygulanmadı.

Baba Damar: İnsaf, vicdan ve hukuk bekliyoruz

Duruşma öncesi Ceren Damar’ın ailesi, kadın örgütleri ve Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesinden akademisyenler, Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Öldürülen akademisyenin babası Mustafa Damar, duruşma öncesinde adliye önünde bir açıklama yaparak “Yargımızın gerçek sahibi olan yüce milletime seslenmek istiyorum. Biraz insaf, biraz vicdan, biraz hukuk bekliyoruz. Çok şey mi istiyoruz?” dedi.

Sanık avukatından 15 Temmuz suçlaması

Dokuz8 Haber muhabiri Esra Tokat’ın aktardığına göre duruşmada savunma yapan sanık Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak’ın “Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz sonrası emriyle başlatılan birlik çağrısına rağmen Ceren Damar 15 Temmuz lehine tweet attı” ifadeleri salonda büyük tepki topladı.

Bıçak savunmasının devamında “Ceren Damar bir kadın cinayeti davası değildir. Karşınızda bu kadar ağır bir suçun mağdurunun oturduğunu unutmayın. Sanık maktulenin cinsel taleplerine boyun eğmek zorunda kalmıştır. Cinsel saldırı suçunu oluşturuyor. Sanık cinsel saldırı suçunun mağdurudur” ifadelerini kullandı.

Sanık avukatının savunmasının alınmasının ardından mahkeme dördüncü duruşmanın sonunda kararını açıklayarak Hasan İsmail Hikmet’i suçlu buldu.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.