GündemManşetTürkiye

Erdoğan: Bir manevrayla Kavala’yı beraat ettirmeye kalktılar

0
Erdoğanın grup konuşmasında, Gezi olaylarından bazı sahneler de gösterildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında, dün Gezi davasının son duruşmasında beraatine ve tahliyesine karar verildikten sonra yeniden gözaltına alınan Osman Kavala hakkında da konuştu. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının kendilerine Gezi olaylarını bir kez daha hatırlattığını söyleyen Erdoğan şunları söyledi:

Taksim’deki Gezi Parkı’nda güya ağaç bahanesiyle başlayan olaylar kısa sürede büyüyerek devlete ve millete karşı sivil kalkışma halini almıştı. Gezi olayları, tıpkı askeri darbeler, muhtıralar, terör örgütlerinin saldırıları, FETÖ’nün 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimleri gibi devleti, milleti hedef alan alçak bir saldırıdır… (Kemal Kılıçdaroğlu’na referansla) Bu ‘aldatılmış gençlere’ orada çevreci sıfatı verilmek suretiyle bu ülkede milyonlarca ağaç diken iktidara ağaç sökme yaftası yapıştıranlara sadece lanet okurum.”

Gezi olaylarının masum bir ayaklanma hadisesi olmadığını, perde arkasında Soros gibi bazı ülkeleri ayaklandırmak için oraları karıştıran ‘tipler’ olduğunu öne süren Erdoğan, Osman Kavala için şöyle konuştu:

“Onun da Türkiye ayağı içerideydi. Bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar… Hukukun her kararına saygımız vardır. Milletimizin gözünde Gezi’nin önünde yer alanların hükmü asla değişmeyecektir. Milletimiz müsterih olsun ülkemizin her davası gibi bu meseleyi de takip edeceğiz.”

Idlib harekatı an meselesi

Erdoğan, grup konuşmasında İdlib’de Rusya desteğindeki Suriye ordusu ile TSK arasındaki çatışmalara da değinerek, “Artık son ikazlarımızı yapıyoruz. Gerek ülkemizde gerek Rusya’da şu ana kadar maalesef arzu ettiğimiz neticeye ulaşamadık. Türkiye İdlib konusunda her türlü hazırlığını yapmıştır. Bir gece ansızın gelebiliriz. İdlib harekatı bir an meseledir. İdlib’i hem Türkiye hem bölge halkı açısından güvenli yer haline dönüştürmekte kararlıyız” dedi.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.