İklim KriziCOP25Manşet

Yeni COP26 başkanı Alok Sharma oldu

0

9-20 Kasım 2020 tarihlerinde İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26’ıncı Taraflar Konferansı’na (COP26) başkanlık yapması için Birleşik Krallık Uluslararası Kalkınma Devlet Sekreteri Alok Sharma seçildi.

Eski başkan kovulmuştu

En başta konferansa başkanlık yapması için görevlendirilen isim eski Enerji Bakanı Claire O’Neill olmuştu. Ancak daha sonra Birleşik Krallık başbakanı Boris Johnson 31 Ocak tarihinde O’Neill’i görevden çektiğini duyurmuştu.

David Cameron ve William Hague gibi yüksek profilli isimler ise yapılan başkanlık teklifini geri çevirmişlerdi. Yaklaşık iki hafta süren belirsizliğin ardından yeni isim belirlenmiş oldu.

Çevre konularına ne kadar duyarlı?

Sharma’nın parlamentodaki yeşil meselelere oy verme konusunda karışık bir kaydı var. Guardian’ın Kirleticiler (Polluters) projesinde yer alan verilere göre Sharma, mecliste bulunduğu sürede iklim ve çevre konularını etkileyen 13 oylamanın sadece iki tanesinde yeşil bir tercihte bulundu. En çok ret verdiği konular arasında ise iklim krizine karşı atılacak adımlar geliyor.

 

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.