EkolojiDoğa MücadelesiManşet

Ayvalık Tabiat Parkı ihalesi iptal edildi

0

Balıkesir ili Ayvalık ilçesinde Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın sınırları içerisinde kalan ve halk plajı olarak da kullanılan Pınarboğazı ve Dalyan kıyılarının şirketlerce işletilmesi amacıyla düzenlenecek ihale, Ayvalık halkının tepkisi sonucunda iptal edildi.

‘Kıyılar halkındır’

Tarım ve Orman Bakanlığı 11 Şubat 2020 tarihinde 7+13 Yıl için kapı girişi + büfe işletmeciliği işi olarak özel şirketlere ihale edeceğini açıklamıştı. Tepkiler üzerine önce 25 Şubat tarihine ertelendiği bildirilen “Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ihalesi”, bu kez de iptal edildi.

Ayvalık Belediyesi ise kararı “Milli Parklar Şube Müdürlüğünden alınan bilgi gereği Bakanlık İhale Komisyonunun 25.02.2020 tarihinde yapılacağı duyurulan ihaleyi iptal ettiği öğrenilmiştir” şeklinde duyurdu.

‘Kıyılar koruma adı altında halka kapatılıyor’

İptal kararının ardından açıklama yapan Ayvalık Tabiat Platformu, “Kıyılar halkındır dedik, direndik ve kazandık” dedi. Açıklamada özetle şu ifadeler kullanıldı:

Birlikte çalıştık, birlikte mücadele ettik ve bu da sonuç getirdi. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı ve kıyıları çok kıymetlidir.

Kıyılarımızın hepimizin ortak varlığı olduğu unutulmadan korunmasını ve tüm halkımız tarafından serbestçe kullanılmasını, “koruma” adı altında kıyıların halka kapatılmamasını, Ayvalık Adaları Tabiat Parkının kirliliğe ve yangın riskine karşı sürekli kontrol edilmesini, uyarıcı, bilgilendirici tabelalarla donatılmasını, bakanlıkça kadro tahsisiyle istihdam edilecek koruma görevlilerinin alanda sürekli kontrol ve koruma görevi yürütmesini istiyoruz.

Bundan sonra da tabiat parkımıza, kıyılarımıza, yaşam alanlarımıza ve doğaya sahip çıkmaya devam edeceğiz. Böyle bir onurlu mücadeleye destek ve katkı veren herkese çok teşekkür ediyoruz.

 

 

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.