Kültür-SanatManşet

Yılın ‘Vahşi Yaşam’ Fotoğrafı halk ödülü, metro farelerine..

0

Londra Doğa Tarihi Müzesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Yılın Vahşi Yaşam Fotoğrafçısı’ yarışmasının kazananları belli oldu. Bu yılki LUMIX Halkın Seçimi Ödülü, ‘İstasyon Kavgası’ isimli çalışması ile İngiliz fotoğrafçı Sam Rowley’e gitti.

Webtekno‘nun aktardığına göre İngiliz fotoğrafçı ve yapımcı Rowley’in ödülü kazanmasını sağlayan çalışma, yaklaşık 50 binden fazla fotoğrafın arasından seçildi. “Station Squabble” (İstasyon Kavgası) isimli fotoğraf, Londra Metrosu‘nda kavga eden iki fareyi gösteriyor.

Bir hafta uğraşmış

Bu tesadüfen çekilmiş bir fotoğraf gibi görünse de, aslında öyle değil. Rowley, söz konusu anı yakalamak için bir hafta boyunca her gece birden fazla kez metro istasyonunu ziyaret ettiğini söylüyor.

“Bu ödülü kazandığım için çok mutluyum. Ülkemdeki gündelik bir ortamda çekilen böylesine özel bir fotoğrafla bu yarışmada başarılı olmak benim için ömürlük bir rüyaydı” diyen İngiliz fotoğrafçı, fotoğrafının kentsel yerlerdeki “beklenmedik dramları” yansıttığını söylüyor.

Londra Doğal Tarih Müzesi tarafından bu yıl 56’ncı kez düzenlenen yarışmada kazanan ve finale kalan fotoğraflar, önümüzdeki günlerde müzeyi ziyaret eden sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

You may also like

Comments

Comments are closed.