UlaşımEkonomiManşet

İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine zam

0

İstanbul’da toplu taşıma ücretlerine zam geldi. 10 Şubat Pazartesi günü uygulamaya konulacak yeni tarifede; tam elektronik bilet 3,50 lira, öğrenci bileti 1,75 lira, Tam Mavi Kart 275 lira, Öğrenci Mavi Kartı ise 50 lira olarak belirlendi.

Aktarma ücretlerinde yeni fiyat

Otobüs ve İBB’ye bağlı raylı sistemlerde Tam Bilet aktarma ücretlerinde; birinci aktarma 2,50 lira, ikinci aktarma 1,90 lira, üç, dört ve beşinci aktarmalar 1,20 lira olarak belirlendi.  Öğrenci aktarma ücretlerinde ise; birinci aktarma 0,75 kuruş, ikinci aktarma 0,70 kuruş, üç, dört ve beşinci aktarmalar 0,60 kuruş olacak.

Vapur tarifelerine de zam

Şehir Hatları Vapurları ve bilet entegrasyonuna dahil deniz motorlarında da 2,60 lira olan hatlar 3,50 lira, 2,70 lira olan hatlar 3,65 lira, 3 lira olan hatlar 4 lira olarak belirlendi.  Deniz yollarında aktarma ücretleri ise şöyle: Birinci aktarma 2,80 lira, ikinci aktarma 2,30 lira, üç, dört ve beşinci aktarma 2 lira.

Zam kararı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlık ettiği UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) tarafından İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin (İSTESOB) teklifi sonrasında alındı.

Zam sebebi; yakıt, enflasyon ve asgari ücret artışı

İBB Basın Danışmanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada zam kararının yakıt, enflasyon ve asgari ücret artışı sonucunda yapılmak zorunda kalındığı söylendi.

Açıklamada “İstanbul’da 25 Mayıs 2017 tarihinden bu yana yaklaşık 3 yıllık sürede toplu taşıma bilet ücretlerinde herhangi bir artış yapılmadı. Bu süre zarfında yakıt, enflasyon, asgari ücret ve işletme maliyetlerinde yaşanan artışlar nedeniyle, toplu taşıma maliyetleri yaklaşık yüzde 43 oranında yükseldi” denildi.

Açıklamanın devamında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla maliyetlerdeki yükselişin vatandaşlara tam olarak yansıtılmaması için bu artış oranının altında bir zam yapıldığı belirtildi. “Toplu taşıma hizmetlerinin aksatılmadan yürütülebilmesi için zorunlu olan bu artışın İstanbullular tarafından anlayışla karşılanacağını umuyoruz” ifadeleri kullanıldı.

More in Ulaşım

You may also like

Comments

Comments are closed.