ManşetDünya

Trump Senato’da azil süreci suçlamalarından aklandı

0

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin 24 Eylül 2019’da ABD Başkanı Donald Trump hakkında başlattığı azil sürecinde sona gelindi. Senato Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucunda Trump kendisine yöneltilen iki suçlamadan da aklandı.

İki suçlamadan da aklandı

Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’nda 18 Aralık’ta yapılan oylamada Trump’a yönelik “görevini kötüye kullanmak” ve “Kongre’nin işleyişini engellemek” suçlamaları kabul edilmişti. Senatoda yapılan oylamada “görevini kötüye kullanmak” suçlaması için yapılan ilk oylamada 48 senatör Trump’ın aleyhinde 52 senatör ise lehinde oy verdi.

“Kongre’nin işleyişini engellemek” başlıklı azil maddesi için yapılan ikinci oylamada ise 47 senatör Trump’ın aleyhinde, 53 senatör ise lehinde oy kullandı. Böylece Trump hakkındaki iki suçlamadan da aklanarak ABD tarihinde Andrew Johnson ve Bill Clinton’dan sonra Senato’da aklanan üçüncü başkan oldu.

Suçlama sebebi

Trump, Ukrayna’da siyasi rakibi Joe Biden‘ın oğlu Hunter Biden‘a yönelik soruşturma açılması için ABD’nin Ukrayna’ya vereceği askeri yardımı koz olarak kullanmakla suçlanıyordu. Demokrat Partililer Trump’ın Ukrayna’ya yönelik askeri yardımı dondurmasının görevi kötüye kullanmak anlamına geldiğini öne sürmüştü. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, 24 Eylül’de azil sürecinin resmi olarak başladığını duyurmuştu. Süreç boyunca tanıklar ve Trump’a ait telefon görüşmeleri dinlenmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.