Manşetİklim Krizi

COP26 açılış toplantısı yapıldı

0

9-20 Kasım 2020 tarihlerinde İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 26’ıncı Taraflar Konferansı (COP26) açılış toplantısı, önceki gün Londra’da Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ve doğa tarihçisi Sir David Attenborough katılımı ile gerçekleşti.

Boris Johnson toplantıda yaptığı konuşmada 20’inci yüzyılda küresel hidrokarbon bağımlılığını tamamen kontrolden çıktığı felaket bir dönem olduğu ve atmosfere çok fazla karbondioksit salımı gerçekleştiğini söyledi. Johnson ayrıca 2020 yılında tüm ülkelerin, aynen Birleşik Krallık gibi net sıfır emisyona ulaşmak için uzun vadeli hedefler getirmesi gerektiğini belirtti.

 

Açılış toplantısının hemen önceki saatlerde, zirvenin başkanlığından geçtiğimiz hafta alınan Claire O’Neill, Boris Johnson’ı hedef alan bir mektup yayımladı.

O’Neill dört sayfalık mektubunda Johnson’ın ve etrafındakilerin iklim değişikliğini anlamadığını ayrıca etkileşim ve liderlik eksikliği olduğunu, zirve için gerekli dikkati vermediğini ve kaynakları sağlamadığını kaydetti.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.