GündemDoğaManşetYerel

İmamoğlu: Anayasamız, yeşil alanları imara açmamak olacak

0

İstanbul’daki yeşil alanların konuşulduğu ‘İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı’ başladı. Çalıştay’ın açılışına katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Asla yeşil alanları imara açan bir belediye olmayacağız bunu bu şehrin anayasası olarak insanlarımıza sunmak istiyoruz dedi.

Akademisyenler, yeşil alanlarla ilgili çalışma yapan sektör temsilcileri, öğrenciler ve katılım göstermek isteyen herkese açık yapılan Çalıştay 6 Şubat’a kadar devam edecek.

Çalıştay’ın ilk gününde açılış konuşmasını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, peyzaj yapılırken sürdürülebilir ve uzun vadeli getiriler üzerinden karar verileceğini ifade etti; “Asla yeşil alanları imara açan bir belediye olmayacağız bunu bu şehrin anayasası olarak insanlarımıza sunmak istiyoruz” dedi.

 

Sanatsal ve estetik bir peyzaj yapılması için çalışacaklarını ifade eden İmamoğlu şunları söyledi: “Küresel ısınmanın en çok konuşulduğu bu ortamda ekonomik peyzaj yaklaşımını mutlaka hayata geçireceğiz. Özellikle şatafata aşırılığa müsaade etmeden ilçe belediyelerimizle ortak çalışıp kurumlarımızla da işbirliği yapmaya hazırız.”

Projeler konuşulacak 

Çalıştayda, İstanbul’un gelişen kimliğini yansıtacak doğal bitki örtüsüne uygun yeşil alanların hayata geçirilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi tüm yönleriyle değerlendirilecek. Alanında uzman akademisyenler, ilgili sivil toplum temsilcileri, kent paydaşları ile sektör temsilcilerinin katılımıyla çözüm ve proje önerileri görüşülecek.

Her geçen gün artarak etkisini hissettiren küresel ısınma ve buna bağlı sorunlar, çalıştayda masaya yatırılacak. Bu önemli sorunun baskıladığı yeşil alanları koruma ve var olanı arttırma üzerine fikirler ortaya konulacak.

Sonuçlar paylaşılacak

İki gün sürecek ve on dört paralel oturumun gerçekleştirileceği çalıştay, agac.istanbul/calistay web adresinden kayıt olunarak takip edilebilecek. Çalıştayın sonunda sonuç bildirgesi yayınlanacak. Bildirge, ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara iletilerek tüm kamuoyuyla paylaşılacak.

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.