DünyaKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

Koronavirüs’den Çin dışında ikinci ölüm

0

Hong Kong’da yeni tip corona virüsü (2019-nCoV) nedeniyle ilk ölüm vakası görülürken, dünya genelinde virüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 427’ye ulaştı. Böylece Çin’de meydana gelen ölüm sayısı, 2002 yılında ortaya çıkan SARS virüsü nedeniyle ölenlerin sayısını aştı. 

Hong Kong’da bir hastanın hayatını kaybetmesiyle, Çin dışında koronavirüs nedeniyle ikinci ölüm vakası meydana geldi. Çin dışındaki ilk ölüm vakası pazar günü Filipinler’de görülmüştü. 44 yaşındaki Çinli bir kişi Çin’in Wuhan kentinden seyahat ettikten sonra Filipinler’de hayatını kaybetmişti.

Çinli yetkililer, Çin’deki ölü sayısının bir önceki güne göre 64 artarak 425 kişiye yükseldiğini ve ölümlerin çoğunlukla fiili karantina altındaki Wuhan’ın başkenti olduğu Hubei eyaletinde olduğunu söyledi.

Hastane grevi

Son ölümün meydana geldiği Hong Kong’da ise çok sayıda hastane çalışanının sendika grevi nedeniyle bugün hastanelere gitmedi. 13.000’den fazla üyesi olan bir tıbbi işçi sendikası olan Hastane Kurumu Çalışanları Birliği, hükümetin Çin ile tüm sınırları tamamen kapatmasını talep ederek Pazartesi günü grev yapmaya başlamıştı. 

Hong Kong’da bugüne kadar toplam 15 onaylanmış koronavirüs vakası kaydedildi. 

ABD’de de yeni vakalar

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki bir hasta da dahil olmak üzere ABD’de de yeni vakalar bildirildi. Aynı hane halkından Çin’de virüs kapmış biriyle yakın temas nedeniyle, Kaliforniya’daki hastaya da virüsün bulaştığı belirtildi.

Avustralya tahliye edilenleri ıssız adaya gönderdi

Belirsizlikler bazı ülkeleri virüsün yayılmasını engellemek için aşırı önlemler almaya sevk ediyor. Avustralya, Wuhan’dan tahliye edilen yüzlerce kişiyi Hint Okyanusu’ndaki uzak bir adaya gönderdi.

Japonya ise geçen ay yolcu gemisinde seyahat eden Hong Konglu bir kişinin koronavirüsü testinde pozitif sonuç vermesinin ardından, 3 binden fazla insan taşıyan yolcu gemisinin karantina altına alınması talimatı verdi.

Dünya Sağlık Örgütü, 31 Ocak’ta küresel acil durum ilan etmişti. Ancak uzmanlar ölüm oranı ve bulaşma yolları da dahil olmak üzere virüs hakkında halen çok şey bilinmediğini söylüyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.