TürkiyeManşet

Bekçi havaya ateş açtı, seken kurşun diğer bekçiyi yaraladı

0

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen olayda bıçaklı bir şahsa müdahale etmeye çalışan üç bekçiden biri silahla vurulurken, iki bekçi ise aldığı bıçak darbeleri ile yaralandı. Olay, gelen anons üzerine bekçilerin alkollü olduğu iddia edilen Suat U.’nun bulunduğu Cevatpaşa Mahallesi’ne gitmesi ile başladı.

Burada polislerin kendisini uyardığı Suat U. ve polisler arasında bir arbede başladı. Bekçiler ile şüpheli şahıs arasında yaşanan arbedede, bekçilerden birinin havaya ateş açması sonucunda seken kurşunlardan biri bekçilerden Sedat K.’ nin başını sıyırdı. Diğer iki bekçi Gökhan P. ile Yusuf S. aldıkları bıçak darbeleri sonucunda yaralandı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, aldığı 5 bıçak darbesi sonucunda ağır yaralanan mahalle bekçilerinden Yunus S. Turgut Özal Tıp Fakültesine diğer yaralı 2 bekçi Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Arbede sırasında yaralanan Suat U.’nun da hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı olayda, polis ekipleri olayın gerçekleştiği bölgede çok sayıda boş kovanın yanı sıra 1 adet bıçak buldu.

Bekçilere silah kullanma yetkisi

Geçtiğimiz hafta TBMM İçişleri Komisyonu’nda kabul edilen kanun teklifi ile çarşı ve mahalle bekçilerine kimlik sorabilme, üst arama, gösteri ve yürüyüşlere müdahale ile silah kullanma yetkisi verilmişti.  Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi’nde bekçilerin görev tanımı “genel kolluk kuvvetlerine yardımcı olmak” olarak tanımlanmıştı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.