LGBTİ+Duyurularİklim KriziManşet

Boysan’ın Evi Şubat ayı etkinlik takvimi belli oldu

0

LGBTİ+ örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerine ev sahipliği yapan Boysan’ın Evi Şubat ayı programı yayınlandı. Bu ay, trans karşıtlığının psikopolitiği, iklim krizi ve toplumsal cinsiyet konuşulacak; queer tango dans, ses meditasyonu ve derin dinleme atölyeleri yapılacak.

LGBTİ aktivisti ve Şişli Belediye Başkanı Danışmanı Boysan Yakar, 2015 yılında geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybetmişti. Bunun üzerinde Elmadağ’da yer alan evi cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık karşıtı etkinliklere mekan olarak kullanılmaya başladı. Şubat ayında gerçekleşecek etkinlikler ise şu şekilde:

Trans karşıtlığının psikopolitiği

1 Şubat Cumartesi gerçekleşecek etkinlikte Selçuk Çelik‘in katılımıyla Trans Karşıtlığının Psikopolitiği söyleşisi gerçekleşecek. Kategorik düşünmeyle birlikte yürüyen ‘önyargı’, ‘nefret’, ‘ayrımcılık’ ve ‘kayırmacılık’ kavramları ve Jean Paul Stre’ın “AntiSemit’in Portresi” metninden yola çıkarak trans karşıtlığı ele alınacak.

İklim krizi ve toplumsal cinsiyet

9 Şubat Pazar günü gerçekleşecek sunumda ise Yokoluş İsyanı’ndan Bahar Topçu ve Deniz Günce Demirhisar iklim krizi ve toplumsal cinsiyet eşitsizliği üzerine bir sunum gerçekleştirecek. Söyleşide bir yandan iklim krizine karşı toplumsal bir hareket olan Yokoluş İsyanı anlatılırken bir yandan da toplumsal cinsiyet ile  iklim krizinden etkilenme arasındaki ilişki ele alınacak.

Ses meditasyonu ve derin dinleme

16 Şubat Pazar Günü gerçekleşecek atölyede, katılımcılar Fulden Arısan‘ın yönlendirmesi ile besteci, teorisyen ve aktivist Pauline Oliveros 1970’de geliştirdiği ve kollektif feminist bir yöntem olduğunu savunduğu “ses meditasyonu” ve “derin dinleme” yöntemlerini uygulayacak.

Queerin adımları

Ana akım tangoda kurulan ikiliklerin dışına çıkmayı amaçlayan tango atölyesi 23 Şubat Pazar günü Boysan’ın evinde gerçekleşecek. “Queerin Adımları: Queer Tango ve Transfeminist Tango” isimli atölenin eğitmenliğini Şiyar Bulut üstlenecek.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.