GündemManşetTürkiye

Depremle ilgili ‘provokatif paylaşım’dan 50 kişiye soruşturma

0

Ankara Başsavcılığı, Elazığ merkezli 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından ‘sosyal medyada provokatif paylaşımlar’ yapan, farklı yerlerden çekilen fotoğrafları yayınlayan kişileri takibe aldı.

Bu kapsamda tespit edilen 50 kişi hakkında ‘halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak’‘Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama’ suçundan soruşturma başlatıldı. Provokatif paylaşımda bulunan kişilerin yer tespiti yapılmasının ardından gözaltı işleminin yapılacağı öğrenildi.

Oyuncu Laçin’e de Kızılay paylaşımından soruşturma

Hakkında soruşturma açılanlar arasında oyuncu Berna Laçin de bulunuyor. Laçin, deprem sonrası Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın sms ile yardım çağrısında bulunmasını sosyal medya hesabından ”Biz her şeyimizi verelim o ayrı, ama neden hala deprem anı ilk akla gelen para toplamak? Onca toplanan deprem vergisine n’oldu? paylaşımıyla eleştirmişti.

Laçin ayrıca depremin ilk olarak 6.8, sonrasında ise 6.5 büyüklüğünde olduğunun açıklanmasının ardından”Hop güncelleme 6.5… Biliyorsunuz bir dereceden sonra o ilde vergi filan depremden dolayı muafiyet alıyor” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.