ManşetEkolojiKanal İstanbul

Çevre Düzeni Planı’na itirazlar için son gün yarın

0

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘nın Kanal İstanbul ÇED Raporlarına itirazlar sürerken açıkladığı İstanbul ili Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı‘nda yaptığı değişikliğe itirazlar için son gün yarın.

130’un üzerinde kurumun bir araya gelmesiyle oluşturduğu Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, tüm İstanbulluları itirazlarını sunması için 28 Şubat Salı günü 13.00’da Beşiktaş Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü önüne çağırdı. İtiraz dilekçelerini toplu olarak sunacak grup burada bir basın açıklaması da gerçekleştirecek.

‘Kanala değil depreme bütçe’

Koordinasyon tarafından yapılan çağrıda son aylarda yaşanan depremlere de dikkat çekilerek “Deprem her gün ülkemizin farklı yerlerinde canımızı yakmaktadır, dün Adapazarı’nda Van’da bugün Elazığ’da. Ülkenin her yerinde insanlar deprem olduğu için değil kötü yapılaşmadan dolayı can veriyor ve evsiz kalıyor. Bir avuç zengine kar sağlayacak kanal yerine depreme bütçe ayırılmalıdır” denildi. Açıklama şu ifadelerle sürdürüldü:

‘Değişiklik bir idam fermanı’

Çevre Düzeni Planı Değişikliği orman ve tarım alanlarının, havzaların, sulak alanların ve sit alanlarının yok olmasına neden olacak, bitki ve hayvanların yaşam alanlarını yok edecek, İstanbul’u adeta beton adasına dönüştürecek bir idam fermanıdır.

Ya Kanal ya İstanbul Koordinasyonu olarak bütün yurttaşlarımızı Anayasal haklarını kullanarak Çevre Düzeni Planı’na dilekçe ile itiraz etmeye ve itirazın son günü 28 Ocak Salı günü bir araya gelerek Kanal İstanbul’u birlikte durduralım demeye çağırıyoruz.

Çevre Planı’na yapılan değişikliğe itiraz dilekçesi her şehirlerdeki Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü‘ne veya Ankara’da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘na elden teslim edilebiliyor. İtiraz dilekçesi örneğini buradan indirebilirsiniz.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.