TürkiyeEğitimManşet

Merkel: Bilimin eleştirel söyleme ihtiyacı var

0
Fotoğraf: AA

Çalışma ziyaretleri için Türkiye’de bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türk Alman Üniversitesi‘nin Beykoz’daki kampüs açılışında konuşma yaptı. Açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yer aldı.

Bilimin özgürlükle gelişeceğini vurgulayan Merkel, “Einstein’in dediği gibi merak aslında çok kırılgan bir bitkidir özellikle de özgürlüğe ihtiyacı vardır. Bilim ne kadar özgürse, bilimde elde edilen sonuçlar da o kadar zengindir. Yeni eleştirel bir söyleme ihtiyacı var bilimin ki toplumsal ilerlemeyi sürdürsün” dedi.

‘5 bin öğrencinin eğitim görmesi planlanıyor’

Türk-Alman Üniversitesi’nde 2013’te 99 olan öğrenci sayısının 2019’da 2 bin 385’e ulaştığını belirten Merkel, “Türk Alman Üniversitesi 2013 yılında eğitim faaliyetlerine başladı. Bugün çok etkileyici bir kampüs açılışı gerçekleştirdik. Burada gelecekte 5 bin öğrencinin eğitim görmesi planlanıyor. Türkiye ve Almanya arasındaki işbirliğinin örneği. Bu kampüs öğrencilerin dünyaya açık olmalarını simgeliyor. Üniversitenin yönetimi Türk ve Alman sistemlerinin güçlü yönlerini barındırıyor” dedi.

Fotoğraf: AA

‘Ülkelerimiz arasındaki ilişki için büyük bir şans’

Türk Alman Üniversitesi’nin iki ülke arasındaki ilişki için büyük bir şans olduğunu söyleyen Merkel konuşmasında “Sayın Rektör Akkanat‘a teşekkür ediyorum. Türk Alman Üniversitesi ülkelerimiz arasındaki ilişki için büyük bir şans. Bu üniversite aynı zamanda ilişkimizi gelecekte daha da güçlendirecek ve buradan mezun olan öğrencilerin bilimde, ekonomide ve bürokraside sorumluluk taşıyan öğrenciler olacak” ifadelerini kullandı.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.