ManşetKadın

Ceren Damar Şenel’in davasında karar çıkmadı

0

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel‘in kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail H. tarafından öldürülmesi üzerine açılan davanın üçüncü duruşması bugün Ankara 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Ağırlaştırılmış müebbet istemiyle yargılanan sanık hakkında karar açıklanmazken, duruşma 21 Şubat tarihine ertelendi.

Ne olmuştu?

Ceren Damar Şenel 2 Ocak 2019’da gözetmen olarak görevli olduğu sınavda öğrencisi Hikmet’in kopya çektiğini tespit etmiş ve hakkında idari işlem yapmıştı. Bunun üzerine babasının silahını alarak tekrar okula giden Hasan İsmail H. Şenel’e önce ateş etmiş ardından bıçaklayarak öldürmüştü.

Aynı gün içerisinde teslim olan H. Önce kopyadan yakalandığı için öldürdüğünü söylemiş dört ay sonra ise ifadesini geri alarak Şenel ile ilişkisi olduğunu öne sürmüştü.

Ceren Damar Şenel

‘Cinayet kişinin cinsiyetiyle ilgili değil’

24 Ocak günü gerçekleşen duruşmaya tutuklu sanık Hasan İsmail H., taraf avukatları, Ceren Damar Şenel’in aile yakınları, bazı milletvekilleri ve çok sayıda izleyici katıldı. Duruşmanın başında, Türkiye Barolar Birliği Kadın Komisyonu ve Ankara İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği’nin davaya katılma talebi “cinayetin kişinin cinsiyetiyle ilgisi olmaması” sebebiyle reddedildi.

Sanığın annesi: Selam dahi vermemesini söyledim

Duruşmada sanığın annesi tanık olarak dinlendi. Sanığın annesi, ifadesinde  “Ceren, ikinci kez öğretmen olarak tahsil edildiğinde o konudan bana bahsetti. Bana, ‘anne zaten evlendi, ben de uzak duracağım’ dedi. Ben de ona eğitmenle öğrencisi arasında böyle bir şey olamayacağını, bunun profesyonellikle alakasının olmadığını, uzak durması gerektiğini, kesinlikle selam dahi vermemesi gerektiğini söyledim” iddialarında bulundu.

Sanığın dedesi: Eşeği baştan çıkarır sıpanın oynaması

Daha sonra dinlenen sanığın dedesi İsmail Elçi de torununun bir ilişkisi olduğunu bildiğini belirterek, “Ehl’i keyf’i keyiflendirir kahvenin kaynaması, eşeği baştan çıkarır sıpanın oynaması” dedi. Bunun üzerine salonda gerginlik çıktı. Damar ailesinin avukatları dede hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

21 Şubat’ ertelendi

Savcı, bir önceki celse açıkladığı esas hakkındaki mütalaasını yineledi. Ceren Damar’ın avukatları, katil zanlısının cezalandırılmasını, hiçbir indirimin uygulanmamasını talep etti. Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devam kararı vererek, davayı 21 Şubat’a erteledi.

Şenel’in babası: En rezil savunma

Duruşma adliye önünde konuşan baba Mustafa Damar, sanık avukatının ifadelerinin bugüne kadar yapılan en rezil savunma olduğunu söyledi. Bir önceki duruşmaya katılmayan avukat Vahit Bıçak’ın bu duruşmaya yalancı şahitler ile geldiğini belirten Damar, adaletin sağlanacağına inancının tam olduğunu söyledi.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü de mahkemenin davanın kişinin cinsiyetiyle ilişkili olmadığı kararına gönderme yaparak “Bir erkek bir kadın kopya tutanağına imza atıyor ve sadece kadın akademisyen öldürülüyorsa bu bir kadın cinayetidir.” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.