İklim KriziManşet

İspanya, büyük kentlerde ‘düşük emisyon bölgesi’ni zorunlu kılıyor

0

Geçtiğimiz Salı günü Barcelona kentinde iklim acil durumu ilan edilen İspanya’daki koalisyon hükümeti, büyük şehirlerde zorunlu düşük emisyonlu bölgeleri zorunlu kılan uygulamalarını tanıttı.

Reuters’in aktardığına göre, yeni hükümetin kabine toplantısından sonra konuşan Çevre Bakanı Teresa Ribera, hazırladıkları yasa tasarısıyla 50 binden fazla nüfusa sahip tüm kentsel alanlarda, düşük emisyonlu bölgelerin oluşturulmasını zorunlu kılacaklarını açıkladı. Sözkonusu önlemler önümüzdeki 100 gün içinde meclise gönderilecek.

2050’de iklim nötr hedefi için yeni mevzuat

Ülkede bu tür kısıtlamaları uygulamaya koyma girişimleri, geçen yıl kent merkezinde dolaşan araçlara yasakları kaldırmaya çalışan Muhafazakar Konsey’in de aralarında olduğu kesimlerce direnişle karşılanmış; teşebbüs mahkeme tarafından engellenmişti.

İspanya’nın sol koalisyon hükümeti, 2050 yılına kadar emisyonları düşürmek ve ‘iklim nötr’ hale gelebilmek için  yeni mevzuat oluşturacağını da açıkladı.

Bu idddialı hedefle ilgili olarak hükümetin, kasım ayındaki seçimlerde parlamentonun en büyük üçüncü grubu haline gelen radikal sağcı Vox Partisi‘yle karşı karşıya gelebileceği belirtiliyor. Vox, bu tür önlemleri, “çalışkan ve vergi ödeyen İspanyol halkına yapılan bir saldırı” olarak değerlendiriyor.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.