GündemManşetTürkiye

Manisa’da 5.4 büyüklüğünde deprem

0

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre saat 22.22’de Manisa‘nın Akhisar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, İzmir, İstanbul ve Bursa dahil pek çok ilde hissedilen deprem sonrası bir can kaybının ya da yaralanmanın olmadığını açıkladı.

Kandilli Rasathanesi depremin 8,5 kilometre derinlikte gerçekleştiğini açıkladı. 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından saat 22:25’te 4,4 büyüklüğünde saat 22:34’te 3,7 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı‘ndan (AFAD) yapılan açıklamada, “Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibariyle can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır” denildi.

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem sonrası bölgeden gelen ilk görüntülerde halkın panikle kendisini dışarı attığı görüldü. Bölgedeki muhabirler havanın soğuk olduğunu belirtirken, evlere yeniden girilmesi için valilikten ikinci bir açıklama beklenmesi gerektiğini kaydetti.

Manisa Valisi Ahmet Deniz, herhangi bir can kaybının olmadığını duyururken “5-6 evin göçtüğüne dair ihbar aldık, arkadaşlarımızı seferber ettik. Arkadaşlarımız detaylı bilgileri verdiğinde açıklama yapacağız. Akhisar’da metruk bir evin yıkıldığı bilgisi var. Bunlar ilk bilgilerimiz” dedi.

Kentte korku yaratan deprem sonrası AFAD koordinasyonunda tüm ekiplerin sahada inceleme yürüttüğünü belirten Deniz, “Şu ana kadar alınan bilgiye göre Çeltikçi Mahallesi’nde birkaç evin yıkıldığı bilgisi var, yaralı yok. Araştırma devam ediyor” diye konuştu.

Merkez üssü Musalar köyü

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, merkez üssü Musalar köyü olan 5,4 büyüklüğündeki depremde şehir merkezinde çok ciddi bir sıkıntı gözükmediğini belirterek, “Yıkılmış bina haberi gelmedi. Merkez üssü olan Musalar köyüne ulaşmaya çalışıyoruz, kısa zamanda bilgi alacağız, inşallah ciddi bir sıkıntı olmaz” dedi.

Köyün Muhtarı Nurettin Yıldız ise “Şu anda köyde her şey normal. Ama bir hayvan damının duvarı yıkılmış. Bir daha kontrol edeceğiz. Benim odanın birisinin duvarları çatlamış” diye konuştu.

Tüysüz: Daha büyük bir deprem beklemiyorum

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremin analizi için daha fazla veri gerektiğini bildirdi. Tüysüz şunları söyledi:  “25-30 km uzunluğunda bir hat harekete geçmiş olabilir. Yine de daha büyük bir deprem olacağını zannetmiyorum. Bu bölgeyi büyük bir deprem oluşturabilecek bir bölge olarak düşünmüyoruz. Burada 5,1’lik bir deprem olmuştur. Bunun arkasından da 4, 4,5 gibi sarsıntılar olacaktır. Bunun ardından sarsıntılar birkaç gün ya da birkaç hafta sürebilir.”

Gündoğdu: Öncü deprem olabilir

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuz Gündoğdu ise, “Çok sık depremler olması öncü olduğu anlamına geliyor. Akhisar çok uzak. Bu depremlerden bazısı artçı sayılan depremlerdir diğerleri de öncü depremleridir. Bu nedenle beklenen büyük depremin sırası değil. Bu bölge içerisinde olan depremdir. İçerisinde 5,5, 6’ya giden depremler olabilir” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği: Herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi

Depremin hissedildiği İstanbul’da da valilikten “Deprem İstanbul’da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir” açıklaması yapıldı.

Kırkağaç’ta da deprem

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kırkağaç ilçesinde saat 22.25’te 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deprem yerin yaklaşık 7.01 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.