ManşetEnerjiİklim Krizi

İklim aktivistlerinden Brüksel otomobil fuarında eylem

0

Otomobil ve petrol endüstrisinin iklim krizine etkisini protesto eden Yokoluş İsyanı aktivistleri Brüksel’de gerçekleşen otomobil fuarında eylem gerçekleştirdi. Eylemcilerin bir kısmı kendilerini fuardaki arabalara zincirlerken, bir kısmı ise arabaların üzerini boyadı. Yaklaşık 250 kişinin katıldığı eylemde 185 kişi gözaltına alındı.

Satışların üçte biri bu fuarda gerçekleşiyor

Autosalon ismiyle gerçekleştirilen otomobil fuarı, otomobil endüstrisi için önemli bir etkinlik çünkü Belçika‘daki otomobil satışlarının üçte biri Autosalon’un çevresindeki haftalarda gerçekleşiyor. Yokoluş İsyanı düzenledikleri eyleme fuarın kendi ismini atıfta bulunarak “Salon dolusu yalan” ismini verdi.

Eylemciler kendilerini arabalara zincirledi

‘İklim eylemlerine karşı lobi yapıyorlar’

Otomobil endüstrisinin küresel ısınmayı ve ekolojik çöküşü artırmada önemli bir rol oynadığını söyleyen aktivistler, firmaların yeşil yıkama ile bunu saklamaya çalıştığını söyledi.  Eylemciler, endüstriyi iklim eylemi ve emisyon standartlarına karşı lobi yapmak, daha fazla kirletici araç (SUV gibi) üretmek ve ürünlerinin ekolojik etkisi hakkında yalan söylemek ile suçladı.

18 Ocak günü gerçekleşen eylemde, isyancıların bir kısmı dışarıda pankartlar ile nöbet tuttu. Aynı zamanda fuarın gerçekleşeceği binanın üzerine “Gözlerinizi açın, iki kere düşünün” yazılı pankart asıldı.  Eylem sonunda yerde cansız yatarak sembolik olarak ölen protestocular polis tarafından gözaltına alındı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.