İklim KriziManşet

Davos Forumu, şirketlerden ‘sıfır  emisyon’ hedefine bağlılık istedi

0

21 – 24 Ocak tarihlerinde İsviçre’nin Davos kasabasında gerçekleştirilecek Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Buluşması’nın (WEF) bu yılki teması; “Birbirine Bağlı ve Sürdürülebilir bir Dünya için Paydaşlar.” 3000’den fazla yatırımcı, siyasetçi ve şirket yöneticisini bir araya getiren WEF, Davos’a gelen bütün şirketlere birer mektup göndererek, 2050 veya öncesinde net sıfır karbon emisyonu için bağlılık göstermelerini istedi.

WEF ayrıca forum kapsamında emisyon azaltımının yemek, ulaşım ve kullanılan materyalleri olmak üzere her alanda öncelikli bir hedef haline getirdiklerini belirtti.

Forum’un Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Amerikan Bankası ile Royal DSM’nin başında bulunan Klaus Schwab, bu seneki toplantının iklim değişikliğiyle ilgili  çalışmalara liderlik etmek için mükemmel bir fırsat olduğunu söyledi.

Mücadeleye açıkça atıfta bulunan toplantının “İklim kıyametinin bertaraf edilmesi” başlığını taşıyan oturumunda, kilit tema iklim eylemi olacak.

Davos katılımcılarına gönderilen mektup şöyle:

‘Taahhütte bulunun’

 

2020 Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısının Değerli Katılımcısı,

Şirketlerin ve yatırımcıların iklim değişikliği konusunda liderlik etme fırsatı ve ihtiyacı hiç olmadığı kadar önemli bir konumda.

Acil iklim değişikliği sorunuyla mücadele etmek için bir taahhütte bulunulmalı. Bu, aynı zamanda zorunlu 2020 Davos Manifestosu ve 50. Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısının “Birbirine Bağlı ve Sürdürebilir bir Dünya için Paydaşlar” temasına ayak uydurabilmek adına da bir gereklilik.

Sonuç olarak, dünyanın önde gelen küresel şirketlerinden birinin lideri ve Dünya Ekonomik Forumu’nun saygın bir ortağı olarak, iklim değişikliğini önleme adına eyleme geçme fırsatını değerlendirmeniz için sizleri teşvik ediyoruz.

Hâlâ yapmadıysanız, 2050 veya öncesi için net sıfır seragazı emisyonu hedefi belirlemeye davetlisiniz. Mektuba eşlik eden kısa bir notta, bu konuda size yardımcı olacak bazı seçenekler bulunuyor.

Bu girişime, Yıllık Toplantı’ya bağlı birçok Topluluk Toplantısı’nda yer verilecek.

2020 Yıllık Toplantısı’nın, iklim değişikliği ile ilgili işletme eyleminde bir dönüm noktası olmasını umuyor ve bu acil küresel sorunu dikkate alıp liderlik ettiğiniz için şimdiden teşekkürlerimizi iletiyoruz.

En iyi dileklerimizle…

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.