Hayvan HaklarıManşet

Yangından kurtarılan koala Arnie’yi su içirirken öldürdüler

0

Avustralya’da Arnie adı verilen koala yangından kurtarıldıktan sonra kendisine yardım etmek isteyenlerin uzattığı şişeden su içerken boğularak öldü. Hayvan koruma dernekleri bölgedeki insanları uyararak koalalara şişeden su vermemeleri gerektiğini belirtti.

Koalalar eğilerek su içtiklerinden dolayı başlarını havaya dikerek çok miktarda su içemiyorlar.

Avustralya’da aylardır devam eden yangınlarda, ülkedekiler ve yardım dernekleri hayvan nesillerini kurtarmak için harekete geçmiş durumda.  ancak bilinçsiz yapılan müdahaleler, istenmedik sonuçlara neden olabiliyor. Yanlış müdahale sonucu yangından kurtarılan bir koalanın öldüğünü duyuran Animalia Wildlife Shelter bir uyarı yayımladı. Derneğin Facebook hesabından yapılan açıklamada, Doğu Gippsland bölgesinde ölen Arnie isimli koalaya şişeyle su içiren kişilerin artniyetli olmadığı ancak bilgisiz olduklarından istemeden ona zarar verdikleri belirtildi. ​

Koalaların genellikle su ihtiyaçlarını okaliptus yapraklarını yiyerek aldıkları, sık sık su içmedikleri, içmek istedikleri zaman da birikintilere eğilerek dilleriyle küçük miktarlarda su aldıkları belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Arnie ile karşılaşanlar koalaların başlarını havaya dikerek çok miktarda su içemeyeceklerini bilmiyorlardı. Oysaki bu yöntem suyun akciğerlerine kolayca gitmesine neden olarak ölüme sebep verebiliyor. Arnie’nin başına gelen de bu, maalesef tedaviye alınsa da hayatını kaybetti.

Suyu kapta verin’

​Currumbin Vahşi Yaşam Hastanesi’nden veteriner hekim Michael Pine ise, vatandaşların koala gördüklerine şişe yerine önlerine geniş bir kap koyarak yardımcı olmaları gerektiğini söyledi.

​​Avustralya’daki yangınlarda, milyonlarca hektarlık alan zarar gördü, 2 bini aşkın ev kül oldu, 27 insan ve bir milyarı aşkın hayvan da hayatını kaybetti. 

You may also like

Comments

Comments are closed.