ManşetLGBTİ+

Savcılık ‘onursuz ibneler’ ifadesini suç saymadı

0

Genç LGBTİ+ Derneği, etkinliklerini “onursuz ibneler”, “Lut kavminin torunları”, “eşcinsel sapkınlar” ifadeleriyle hedef gösteren Yeni Akit gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık ise bu ifadelerin “eleştiri” olduğunu söyleyerek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Nefret söylemi başvurusu

Yeni Akit yazarı Taha Emre Özdemir, 22 Eylül tarihinde derneğin bir etkinliğini konu alan “İzmir’de Toplanıyorlar! Lut Kavmi’nin Torunlarıyla Yeni Döneme Hazırlık” başlıklı bir haber hazırlamıştı. Haber boyunca “LGBTİ’li azgınlar”, “Sapkınların sesi Kaos GL”, “Lut Kavmi’nin torunları”, “Sapkınlar”, “Sapkın güruh” ve “Onursuz ibneler” gibi ifadeler kullanılmıştı.

Bunun üzerine dernek, avukatları Kerem Dikmen vasıtasıyla Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunmuştu. Suç duyurusunda haber ile halkın bir kesimini sosyal, sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama suçu işlendiği belirtilmişti.

Nefret söylemi savunma sırasında da sürdürdü

KaosGL’den Yıldız Tar’ın haberine göre Yeni Akit gazetesi, nefret ve ayrımcılığı suç duy suç duyurusuna ilişkin savunmasında da sürdürdü. Gazete savunmasında “haberdeki eleştirilen durum cinsel farklılıkları (yani kadın ve erkek oluşları) değil, cinsel yönelim farklılığına dayanılarak bu durumun toplumda yaygınlaştırılmasına dair çabalar” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit adına yapılan açıklamada LGBTİ+’lar hakkında ise “Batılı devletler ve uluslararası kuruluşlar tarafından destekleniyor”, “eşcinselliğin normalleşmesi toplumda ciddi sorunlara yol açar”, “bu tür faaliyetlere onay verilmemesi en doğal hak” denildi.

Savcılık ‘eleştiri’ dedi

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ise, nefret dolu ifadeleri “eleştiri” kapsamında değerlendirdi. Aşağılama suçunun işlenmediğini iddia eden savcılık, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.