ManşetEkolojiİklim Krizi

‘Bu Cuma Avustralya için tek ses olacağız’

0

Avustralya’da aylardır söndürülemeyen yangınlara tepkilerini göstermek isteyen ve hükümetleri iklim krizine karşı harekete çağırmak isteyen eylemciler 17 Ocak Cuma günü dünyanın dört bir yanında Avustralya ile dayanışma eylemleri düzenliyor.

İstanbul’da gerçekleşecek eylemin çağrısını ise iklim için okul grevine çıkan öğrencilerin oluşturduğu Gelecek için Cumalar (Fridays for Future) yaptı. Yokoluş İsyanı (Extinction Rebellion), Sıfır Gelecek, HAYDİ, İstanbul Vegan İnisiyatifi ve Eko Öğrenci’nin de destek vereceği eylem 17 Ocak günü saat 14.00’da İstanbul Avustralya Konsolosluğu önünde gerçekleşecek.

‘Avustralya için ses olacağız’

Gelecek için Cumalar hareketi yaptığı çağrıda “Bu cuma Avustralya için bir ses olacağız. Fridays For Future İstanbul ekibi olarak Avustralya’da yapılanlara ve bunlara karşı sesini çıkarmayan sorumlu kişiler sebebiyle doğanın hakkını savunmak için Beşiktaş Avustralya Konsolosluğu’nda saat 14:00’da basın açıklaması düzenliyoruz” dedi.

İklim aktivistleri açıklamalarının devamında ülkedeki yangınlar sürerken Hawaii’ye tatile giden Avustralya Başkanı Scott Morrison’ı eleştiren öğrenciler “Avustralya’da meydana gelen yangınlar için harekete geçmeyip tatil yapan kişilerin doğanın yaşam hakkına sahip çıkmaları için sesimiz duyuruyoruz” ifadelerini kullandı.

Avustralya’da gece nöbeti

Güne Avustralya’nın başkenti Adelaide’te ise yangınlara ve hükümetin yangınları kontrol etmedeki yetersizliğine tepkilerini dile getirmek isteyen aktivistler Avustralya yerel saati ile 19.30’da Parlamento binası önünde bir araya gelecek. Eylemciler, tüm gece boyunca bina önünde nöbet tutacak. Paylaşımlar ise #Listentothem hashtag’i üzerinden yapılacak.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.